En person har förts till sjukhus efter en olycka på en motorbana i Götene kommun. Foto: Christian Svensson
En person har förts till sjukhus efter en olycka på en motorbana i Götene kommun. Foto: Christian Svensson

En till sjukhus efter krasch med gokart

Publicerad

En person har förts till sjukhus efter en olycka på en motorbana i Götene kommun.

Det är en gokart med två personer som har voltat.

– En person fick åka helikopter sista biten, säger en larm- och ledningsoperatör vid SOS Alarm.

Larmet om olyckan kom vid 13-tiden på fredagen. Räddningstjänst, tre ambulanser och ambulanshelikopter har kallats till platsen.

– Det ska ha varit två personer i en gokart som har voltat. Det ska röra sig om höga farter, säger Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Götene.

 

LÄS OCKSÅ: Mångmiljonbil i krasch på testbana – två till sjukhus

 

En person ska ha fått en öppen fraktur.

– Men båda personerna ska ha ha varit vid metvetande efter olyckan, säger Jakobsson.

En person förd till sjukhus

SOS Alarm uppger att en person har förts till sjukhus efter olyckan.

– Vi åkte dit med ambulans och ambulanshelikopter. En person fick åka helikopter sista biten, säger en larm- och ledningsoperatör.

Polisens presstalesman Stefan Gustafsson uppger att man fått larmet, men att det inte handlar om ett polisiärt ärende och därför åkte polisen inte ut till platsen.

Erik Göthlin
Erik Göthlin
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER