Polismannens minne hedrades under en minnescermoni i Göteborg. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENPolismannens minne hedrades under en minnescermoni i Göteborg. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Polismannens minne hedrades under en minnescermoni i Göteborg. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Kollegor hedrar polismannens minne. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENKollegor hedrar polismannens minne. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Kollegor hedrar polismannens minne.  Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Polis omkom under rånarjakt – förundersökningen läggs ner

Publicerad

Förundersökningen om trafikolyckan där en polis omkom efter att ha körts på under en rånarjakt läggs ner, rapporterar P4 Göteborg.

Den 23 juli i år fick jakten efter fyra misstänkta rånare ett tragiskt slut när den 44-årige polisen blev påkörd på E20 strax utanför Göteborg. Han fick snabbt hjälp på plats av sina kollegor, men hans liv gick inte att rädda.

 

LÄS MER: Polisen Per, 43, dog i tjänst – mamman om sorgen 

 

Bilföraren, som var en ung man, chockades svårt av händelsen. Allt tydde redan från början att det rörde sig om en tragisk olycka.

Polisens förundersökningsledare Tony Högberg vid trafikpolisen säger till P4 Göteborg att det saknas grund för att misstänka föraren för ett brott och därför har förundersökningen lagts ner.

 

LÄS MER: Kollegerna hedrade sin döda vän med tyst minut

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER