En flicka i femårsåldern fastnade i ett träd. Foto: LINUS OLSSON
En flicka i femårsåldern fastnade i ett träd. Foto: LINUS OLSSON

Flicka i femårsåldern fastnade i högt träd

Publicerad

En flicka i femårsåldern fastnade under måndagsförmiddagen sex-sju meter upp i ett träd vid en skola i Kungälv.

Då fick räddningstjänsten rycka ut.

– Vi räddade ner henne med vår hävare, säger Carl-Gösta Hermansson vid Bohus räddningstjänstförbund.

Brandmännen vid Bohus räddningstjänstförbund i Kungälv fick på måndagsförmiddagen rycka ut på ett ovanligt uppdrag.

Pedagogerna vid en av stadens grundskolor med förskoleklass hade ringt in och larmat – efter att en flicka i femårsåldern satt fast i ett träd.

 

LÄS MER: Barn fastnade i träd – räddningstjänsten ryckte ut

 

Hon hade klättrat upp på egen hand, men kunde inte ta sig ner.

– Det var ett träd vid skolan. Vi räddade ner henne med vår hävare, alltså stegbilen, säger Carl-Gösta Hermansson, insatsledare vid Bohus räddningstjänstförbund.

Var sju-åtta meter upp

Exakt hur flickan burit sig åt vet han inte, men flickan hade klättrat på en bra bit. Sju-åtta meter upp, löd den första rapporten. Efteråt kunde styrkeledaren Jimmy Törnqvist konstatera att det åtminstone handlade om sex-sju.

– Hon hade klättrat upp och är uppe blev grenarna smalare och smalare. Hon var en duktig klättrare, helt enkelt, säger Jimmy Törnqvist.

Lyckligtvis skadades flickan inte.

– Hon var kall, men vid gott humör. Hon lysnade på oss och blev ompysslad och fick en go filt av skolsköterskan, säger Jimmy Törnqvist.

Pojke togs loss med verktyg

Det här är andra gången på bara någon vecka som brandmännen i Kungälv räddar barn ur träd.

Det skedde också förra fredagen då en pojke i femårsåldern klämdes fast ordentligt.

– Han satt fast rejält så det gick inte att bara plocka ned pojken. Vi fick använda ett hydraualverktyg för att få loss honom, sa inre befälet Kristoffer Gottlieb då.

Rektorn på skolan där flickan i femårsåldern går har inte gått att nå för en kommentar.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER