Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera olyckor – SMHI varnar för kraftigt snöfall

En bil voltade på riksväg 41 i riktning mot Borås vid 07.30-tiden på onsdagen. Foto: JOAKIM ERIKSSON

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall. I stora delar av Västsverige väntas upp mot 15 centimeter snö.

Trafikverket varnar för besvärligt väglag på flera håll och en mängd trafikolyckor har rapporterats in under onsdagsmorgonen.

– Det är tungstyrt på grund av all blötsnö. Man får se upp och inte vara någon tidsoptimist i dag, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. 

Meteorologiskt må våren vara här, men vädrets makter tycks inte hålla med.

Ett rejält nederbördsområde har dragit in över Västsverige, och på många håll faller den som snö. Det handlar om så pass stora mängder att SMHI har gått ut med en klass 1-varning.

Varningen gäller Bohuslän, Dalsland och Värmland. I de två senare landskapen väntas upp mot 15 centimeter snö. 

Trafikverket uppger samtidigt att det är besvärligt väglag på flera håll. Flera trafikolyckor har också inträffat under onsdagsmorgonen.

– Vi har väldigt mycket att göra just nu. Det är många olyckor, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör i Storgöteborg. 

Frontalkrock och dikeskörning

Vid 07-tiden inträffade två orelaterade olyckor. Vid en av dem frontalkrockade två bilar på Eskilsbyvägen. Det råder begränsad framkomlighet längs vägen efter olyckan. 

Vid den andra olyckan körde en bil av vägen på E6, i höjd med Angeredsbron och i södergående färdriktning.

– Det har säkert varit 15 avåkningar sedan klockan 06 imorse, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

– Jag tror folk blir tagna på sängen. Det är tungstyrt på grund av all blötsnö. Man får se upp och inte vara någon tidsoptimist i dag, fortsätter han. 

En bil voltade på riksväg 41 i riktning mot Borås vid 07.30-tiden, uppger Borås Tidning.

– Vi har haft bilar som åkt i diket hela morgonen. Men alla inblandade verkar ha klarat sig utan allvarliga skador, säger Christer Fuxborg.

Polisen: ”Ha tålamod”

Vid 08.30 inträffade en olycka på Orust, där en personbil och en taxi uppges ha kolliderat. Vid 08.45 finns dock inga personskador inrapporterade.

Vid ungefär samma tidpunkt körde en bil av vägen i närheten av Angeredsbron. Polis och ambulans är på väg fram. Enligt uppgift till P4 Göteborg ska det vara mycket halt på platsen.

– Det är besvärligt på vägarna, det bör man ha i åtanke. Man kan inte hålla samma hastighet och ha samma tänk som vanligt. Det gäller att ha tålamod och framförhållning, säger Christer Fuxborg, polisen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!