Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung kvinna död efter krock – flera skadade

Tre personer skadades allvarligt i samband med olyckan.Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

En ung kvinna har dött i en trafikolycka som inträffade på riksväg 40, öster om Ulricehamn på söndagskvällen. Ytterligare sex personer var inblandade i olyckan.

– Två personer har skadats allvarligt, fyra personer har lindriga skador, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Larmet om olyckan kom i klockan 20.41 på söndagskvällen. Polis, räddningstjänst och flera ambulanser ryckte ut till platsen. 

Tre bilar hade då krockat på riksväg 40, öster om Ulricehamn och i riktning mot Borås.

– Det verkar vara att två bilar har stött samman, sida mot sida, och så har en bil kört in i dem bakifrån, säger Carlbom.

Totalt var sju personer inblandade i olyckan.

– I den bil som kom körande bakifrån, har två personer skadats allvarligt. I en annan av bilarna har en person skadats allvarligt och en lindrigt, säger Göran Carlbom.

Under natten meddelade polisen att föraren i den bakomvarande bilen, en kvinna i 20-årsåldern, dött på sjukhuset. 

Kvinnans anhöriga är underrättade om dödsfallet.

"Kraftigt demolerade”

I den tredje bilen skadades tre personer lindrigt, uppger polisen.

Tommy Lieback är inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningsförbund:

– Två av bilarna var kraftigt demolerade, och vi fick klippa oss in i en av dem för att få ut patienten, säger han.

Enligt räddningstjänsten fördes fyra personer till sjukhus med ambulans. Resterande tre personer fick hjälp av polisen att ta sig från platsen.

Vägen spärrades av i samband med räddningsinsatsen.

– Vi har precis öppnat upp vägen för trafik igen och lämnar platsen nu, säger Tommy Lieback, strax före klockan 23. 

Polisen har under natten inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, för att ytterligare kunna utreda olyckan.

Ytterligare flerbilskrock

Tidigare på söndagskvällen, omkring 17.30-tiden, var fyra bilar inblandade i en annan olycka, på en närliggande sträcka av riksväg 40. Det skriver BT.

Enligt tidningen körde en personbil med hästtransport in i mitträcket, varpå ytterligare tre bilar ska ha dragits i krocken. 

Två personer fördes med ambulans till sjukhus, uppger BT.

– De som åkte till sjukhus hade inga allvarliga skador utan det var framför allt för kontroll, sa Sandra Fischer, stationsbefäl vid polisen i Borås, till tidningen.