Fem personer i svår krasch – två skadade

Publicerad

En bil med fem personer körde under förmiddagen av vägen i Tanums kommun. 

Bilen ska ha hamnat i diket och två personer har förts till sjukhus.

– Bilen kommer att behöva bärgas från platsen, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen.

Olyckan ska ha inträffat vid strax efter klockan 11 på måndagen på en länsväg i Tanums kommun. En personbil körde då av okänd anledning av vägen. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

– Bilen har voltat på vägen och sedan hamnat i diket, säger Tomas Rönnborg, insatsledare vid räddningstjänsten i Tanum.

"Bilen är totalkvaddad"

Fem personer i 20-25-årsåldern färdades i bilen när den körde av vägen. Enligt räddningstjänsten är det oklart vad som orsakat olyckan. 

– Bilen är totalkvaddad, säger Tomas Rönnborg. 

Två personer har färdats till sjukhus med nacksmärtor. De övriga tre fick föras till vårdcentral för kontroll.

Bilen kommer att bärgas från platsen

Enligt polisen är skadeläget oklart för personerna som förts med ambulans till sjukhus, men de ska  ha klagat på nacksmärtor.

– Bilen kommer att behöva bärgas från platsen, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.

 

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER