Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man i 80-årsåldern död efter olycka med traktorgrävare

En person har skadats i en olycka med en grävmaskin i Uddevalla kommun.Foto: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO

En man i 80-årsåldern avled efter en olycka med en traktorgrävare utanför Uddevalla på torsdagen. 

– En person har på något sätt blivit klämd, förklarade Andreas Svenblad, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän, i samband med larmet.

Olyckan inträffade på torsdagsförmiddagen, i Uddevalla kommun. Räddningstjänst och ambulans larmades vid niotiden ut till platsen, likaså en ambulanshelikopter.

– Det är en klämolycka. Jag har fått till mig att det är någon form av grävmaskin eller liknande. En person har på något sätt blivit klämd, men jag har inga uppgifter hur, konstaterade Andreas Svenblad vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän, inledningsvis.

Man arbetade med traktor – klämdes

Också polisen larmades ut till platsen då det hela kom in till dem som en arbetsplatsolycka, men någon anmälan om sådan kommer inte tas upp då det inte finns någon misstanke om brott.

Det var en man i 80-årsåldern som arbetade på sin egen gård med en traktor och tillkopplat redskap förklarar Johan Raske, jourförundersökningsledare i Fyrbodal.

– Mannen klämdes och avled på plats av skadorna han ådrog sig. Anhöriga är underrättade, säger han.