Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunnen man hittad död i vattendrag – misstänkt mord

Mannen hittades i en insjö i Alingsås.

En kropp hittades måndagsförmiddagen i ett vattendrag i Alingsås kommun. 

Kroppen har under dagen identifierats och tillhör en man som sedan tidigare varit anmäld försvunnen. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mord, alternativt dråp. 

– Anhöriga har nu underrättats, skriver polisen på sin hemsida. 

Det var strax före klockan 10.00 som polisen lade ut informationen om att en död person har hittats i en insjö i Alingsås kommun. 

Det var ett stort pådrag på platsen och kroppen kunde först inte identifieras. Men efter lunch kunde polisen slå fast att kroppen tillhör en man i 25-årsåldern som tidigare varit anmäld försvunnen. 

Anhöriga har underrättats och polisen har nu uppdaterat ärendet till misstanke om mord: 

– Vi har hittat kroppen men vi vet inte hur kroppen har avlidit, hur det har gått till. Nu står utredningen still fram tills dess att vi får rättsläkarens uttalande om hur han har förlorat livet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i väst. 

Polisen: Förbipasserande larmade

Enligt polisen hittades kroppen när en förbipasserande slog larm. 

– Någon har anmält att man sett något i vattnet som kan vara en person. Räddningstjänst och ambulans åkte ut. 

Kroppen hittades i ett vattendrag och kunde tas med för undersökning under förmiddagen. Enligt polisen rubriceras ärendet som misstänkt mord, alternativt dråp, tills dess att man fått svar från rättsläkare.