Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis varnar: Man på cykel ofredar kvinnor

Polisen söker en cyklande man som ofredar kvinnor sexuellt utomhus i Karlstad.

Inom loppet av en dryg vecka har det kommit in fyra anmälningar – och polisen befarar att fler kvinnor kan ha utsatts för mannen.

– Vi har all anledning att tro att det rör sig om en och samma gärningsman, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Region Bergslagen.

Fyra, enligt polisen närmast identiska, anmälningar har kommit in till polisen. Datumen det handlar om är den 3, 4, 9 och 14 december.

Det handlar om en man som cyklar upp till kvinnor bakifrån för att ta ett kraftigt tag mellan kvinnornas ben. I det senaste fallet – i fredags – vände sig kvinnan om så att mannen ramlade omkull. Mannen reste sig upp och cyklade i väg samtidigt som han dolde sitt ansikte.

Uppmanar att anmäla

Polisen befarar att det kan finnas utsatta kvinnor som inte har anmält till polisen.

– Vi uppmanar alla som känner igen förfarandet att anmäla. Det kan finnas de som har avstått från att anmäla, det beror ju lite på vad man är för människotyp och vad man har för utgångsläge. Men vi vill att alla ska anmäla, vi ser mycket allvarligt på det här, säger Tommy Lindh.

Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman.

– Det är sexuella ofredanden  som har ägt rum inom ett begränsat geografiskt område med samma typ av beteende. Händelserna har företrädelsevis skett i början av kvällen, efter mörkrets inbrott. Vi har all anledning att tro att det rör sig om en och samma gärningsman.

En misstänkt

I somras dömdes en man för tio fall av sexuellt ofredande och två fall av ofredande. Detta efter att ha ofredat ett antal kvinnor på liknande sätt.

– Det finns misstankar om att det handlar om samma man, säger Tommy Lindh, till NWT.

Hittills har dock inte polisen fått in tillräckligt mycket uppgifter för att ha grund för att ta in den tidigare dömde mannen på förhör.