Många strömlösa vid brand i ställverk

Publicerad

På måndagskvällen har en brand utbrutit i ett ställverk i Karlstad.

Många blev därmed blivit strömlösa.

– Det är svart i hela Karlstad, sade Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen.

Vi 00.58 kom strömmen tillbaka, skriver NWT. 

Branden startade vid 22-tiden på måndagskvällen – polisen uppger att de fått ”mängder med samtal”. Det finns också uppgifter om att en smäll ska ha hörts.

– Det brinner i ett ställverk, det är svart i hela Karlstad, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen.

Det är oklart vad som startat branden.

– Den informationen jag har är att det brinner i ställverket, och det är inget bra.

Svårt att släcka branden

Räddningstjänsten är på plats men har inte kunnat börja något släckningsarbete.

– Vi kan inte göra något utifrån innan starkströmmen är av, vi vill inte lägga på vatten, säger Magnus Norqvist, vid räddningstjänsten i Karlstadsregionen. 

Personal från elbolaget samt kommunen ska vara på plats enligt räddningstjänsten som uppger att branden är mindre omfattning. 

– Det var ingen jättestor brand när vi kom fram så vi har bevakat den, säger Nordqvist. 

Vid 23.30-tiden var läget oförändrat.

– Vi avvaktar tills dess att strömmen är bruten helt och hållet. Det brinner på en begränsad plats och är en ganska beskedlig brand. För oss är det inte en jättedramatisk insats men det har fått stora konsekvenser i och med strömavbrottet, sade Magnus Nordqvist tid tidpunkten.

Enligt räddningstjänsten var det de västra delarna av staden som berördes av strömavbrottet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER