Bilen voltade av vägen mellan Kungälv och Marstrand. Foto: NIKLAS GORANSSON / NYHETER STO NIKLAS GORANSSON FRILANS
Bilen voltade av vägen mellan Kungälv och Marstrand.  Foto: NIKLAS GORANSSON / NYHETER STO NIKLAS GORANSSON FRILANS

Personbil voltade av väg – hamnade på taket

Publicerad

På söndagskvällen körde en bil av vägen och voltade mellan Kungälv och Marstrand.

Två personer ska ha funnits i fordonet men ska ha kunnat ta sig ut på egen hand.

– Väglaget är lurigt, säger Jimmy Törnqvist, insatsledare vid räddningstjänsten i Kungälv. 

Singelolyckan inträffade på söndagskvällen. Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen.

Det ska ha varit två personer i bilen när olyckan inträffade. Bilen voltade av vägen och hamnade på taket i ett dike vid vägen mellan Kungälv och Marstrand.

– Personerna har tagit sig ur bilen, säger Jimmy Törnqvist, insatsledare vid räddningstjänsten i Kungälv. 

Enligt räddningstjänsten fick personerna filtar att värma sig med i väntan på att ambulansen skulle se till eventuella skador. 

I övrigt är skadeläget för de båda oklart.

Under söndagseftermiddagen började det snöa på flera håll i Västsverige och det var halt vid olycksplatsen.

– Väglaget är lurigt, när det börjar närma sig nollan och växlar mellan snö och regn, säger Jimmy Törnqvist, insatsledare vid räddningstjänsten i Kungälv. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER