Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil och spårvagn i olycka – blev stopp

Räddningstjänsten Storgöteborg ger sina bästa råd.
Bil och spårvagn har krockat på Varbergsgatan på måndagsmorgonen. Foto: Christian Börjesson
Arbetet på plats beräknas vara klart omkring 10.30. Foto: Christian Börjesson

En spårvagn och en minibuss krockade på måndagsmorgonen, vid hållplats Varbergsgatan i Göteborg. 

Då sattes ersättningsbussar in på sträckan mellan Mölndal och Korsvägen.

Det var omkring 09.30-tiden på måndagsmorgonen som en spårvagn stod still vid hållplatsen Varbergsvägen efter en olycka med en bil.

Även en ambulans var på plats. Sammanstötningen orsakade stopp i spårvagnstrafiken på sträckan Mölndal centrum och Korsvägen.

– Vad som har hänt vet vi inte riktigt, men vi vet att det har varit en sammanstötning mellan bil och spårvagn, sa Johan Hulterström vid störningsjouren på Göteborgs spårvägar. 

Ersättningsbussar sattes in

Han fortsatte:

– Linje 2 och 4 kan inte trafikera mellan Mölndal och Korsvägen just nu. Så vi har satt in ersättningsbussar som kör där emellan. 

Några uppgifter om personskador i samband med olyckan har Göteborgs spårvägar inte. Prognosen var att det skulle ta mellan 30 och 40 minuter att få i väg spårvagnen igen – arbetat beräknades alltså vara klart strax efter 10.30 på måndagsförmiddagen. 

Så blev det också.  

– Vi hoppas på det. Vad det lät som verkar det ha gått bra, säger Hulterström.