En person har förts till sjukhus efter olyckan. Foto: Christian Svensson
En person har förts till sjukhus efter olyckan. Foto: Christian Svensson

Bil kraschade in i träd – två förda till sjukhus

Publicerad

En bil har kraschat in i ett träd i centrala Skara på lördagseftermiddagen.

Två personer ska ha förts till sjukhus med oklara skador, uppger polisen på sin hemsida.

– Det ska ha befunnit sig två personer i bilen vid olyckan, säger Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.

Samtalet till SOS Alarm kom in klockan 14.50 på midsommardagen. En bil ska då ha kört in i ett träd i anslutning till en rondell i centrala Skara.

– Det rör sig om ett sjukdomsfall som gjort att bilen kört av vägen och vidare in i ett träd, säger Ola Jakobsson.

Två personer ska ha befunnit sig i bilen och båda har förts till sjukhus enligt polisen.

– Kraschen ska inte ha skett i några större hastigheter så jag tror inte skadeläget förvärrats. Jag tror föraren har förts med på grund av sjukdomsfall, säger Ola Jakobsson och tillägger att skadeläget för passageraren är oklart.

Bilen kommer att bärgas

Både polis, räddningstjänst och ambulans var på plats vid olycksplatsen. Räddningstjänsten ska inte ha behövt göra något ingripande, utan har varit varit behjälpliga i ambulanspersonalens arbete, berättar Jakobsson.

– Vi kommer se över om det behövs saneras på platsen. Men bilen står inte dumt till så nästa sak som kommer hända är att vi kommer ringa efter bärgare.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER