Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jussi hade nio valpar - kördes ihjäl av smitare

Nio små valpar. Tiken Jussie hade precis fått nio välskapta valpar som bara var två veckor när mamma blev påkörd och dödad av en smitare. Men nu har de nio moderslösa valparna förhoppningsvis hittat nya tillfälliga hem - sju hos en fransk bulldogg och två hos en japansk spets. Foto: Ulrika Persson

HOLM. Tiken Jussie blev påkörd av en smitare och lämnade efter sig nio två veckor gamla valpar.

Ulrika Persson vädjade i lokaltidningen och fick hjälp direkt.

- Ja, sju valpar finns nu hos en fransk bulldogg och två hos en japansk spets. Nu hoppas vi bara allt går bra, säger matte.

Det var i torsdags eftermiddag som fyraåriga Jussie av rasen Liten Münsterländer släpptes ut för att kissa vid huset i Holm norr om Halmstad. När tiken inte kom tillbaka gick familjen ut för att leta efter henne.

- Det tog lång tid innan vi hittade henne för det var mörkt ute. Till slut hittade min man henne död vid vägen. Hur kan man köra på ett husdjur utan att stanna? Jussie hade kanske kunnat räddas, det här är smitning, säger Ulrika Persson.

Nu blev hon i stället den som de små valparna, som inte klarar sig på egen hand, tydde sig till.

Därför vädjade Ulrika Persson i Hallands Nyheter om att någon skulle höra av sig så åtminstone någon av valparna skulle kunna få en tillfällig amma.

"Det behövs en tik"

- Det är inget problem för dem att överleva med hjälp av nappflaska. Problemet är att de måste lära sig hur en hund ska uppföra sig och till det behövs en tik, säger Ulrika Persson till GT.

Och det blev ett snabbt svar på nödropet i lokaltidningen. Sju valpar hamnade hos en fransk bulldog i Laholm. Två valpar kom till en japansk spets i Åstol.

- De får vara där tills tikarna tröttnar på dem. Vid åtta veckors ålder ska valpar vara gamla nog för att flytta hemifrån, säger Ulrika Persson till GT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!