Nio små valpar. Tiken Jussie hade precis fått nio välskapta valpar som bara var två veckor när mamma blev påkörd och dödad av en smitare. Men nu har de nio moderslösa valparna förhoppningsvis hittat nya tillfälliga hem - sju hos en fransk bulldogg och två hos en japansk spets. Foto: Ulrika Persson
Nio små valpar. Tiken Jussie hade precis fått nio välskapta valpar som bara var två veckor när mamma blev påkörd och dödad av en smitare. Men nu har de nio moderslösa valparna förhoppningsvis hittat nya tillfälliga hem - sju hos en fransk bulldogg och två hos en japansk spets. Foto: Ulrika Persson

Jussi hade nio valpar - kördes ihjäl av smitare

Publicerad

HOLM. Tiken Jussie blev påkörd av en smitare och lämnade efter sig nio två veckor gamla valpar.

Ulrika Persson vädjade i lokaltidningen och fick hjälp direkt.

- Ja, sju valpar finns nu hos en fransk bulldogg och två hos en japansk spets. Nu hoppas vi bara allt går bra, säger matte.

Det var i torsdags eftermiddag som fyraåriga Jussie av rasen Liten Münsterländer släpptes ut för att kissa vid huset i Holm norr om Halmstad. När tiken inte kom tillbaka gick familjen ut för att leta efter henne.

- Det tog lång tid innan vi hittade henne för det var mörkt ute. Till slut hittade min man henne död vid vägen. Hur kan man köra på ett husdjur utan att stanna? Jussie hade kanske kunnat räddas, det här är smitning, säger Ulrika Persson.

Nu blev hon i stället den som de små valparna, som inte klarar sig på egen hand, tydde sig till.

Därför vädjade Ulrika Persson i Hallands Nyheter om att någon skulle höra av sig så åtminstone någon av valparna skulle kunna få en tillfällig amma.

"Det behövs en tik"

- Det är inget problem för dem att överleva med hjälp av nappflaska. Problemet är att de måste lära sig hur en hund ska uppföra sig och till det behövs en tik, säger Ulrika Persson till GT.

Och det blev ett snabbt svar på nödropet i lokaltidningen. Sju valpar hamnade hos en fransk bulldog i Laholm. Två valpar kom till en japansk spets i Åstol.

- De får vara där tills tikarna tröttnar på dem. Vid åtta veckors ålder ska valpar vara gamla nog för att flytta hemifrån, säger Ulrika Persson till GT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER