Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julstaden Göteborg invigdes med musik

Med musik, sång och fackeltåg invigdes Julstaden Göteborg.
Foto: TOMAS OHLSSON
Ett fackeltåg gick från Gustav Adolfs torg till Götaplatsen.
Foto: TOMAS OHLSSON
"Jag ville vara med och inviga julstaden. Det är första gången jag gör det och det är skönt att få känna lite julstämning." Malin Lilton, 43 år, Västra Frölunda, Hotellentreprenör.
Foto: TOMAS OHLSSON
"Mamma tyckte att vi skulle gå. Jag tycker det är helt okej, och jag får lite julkänsla." Johnsun Cui, 13 år, Bergsjön, Elev går i sjunde klass.
Foto: TOMAS OHLSSON

Med musik, sång och fackeltåg invigdes Julstaden Göteborg.

Massor med människor samlades på Götaplatsen för att ta del av ljuskonstnären Alexandra Stratimirovics installation "Julsken" och prisutdelningen av Årets vardagshjälte.

Fackeltåget lämnade Gustav Adolfs torg vid 17-tiden under torsdagskvällen för att tåga upp längs Avenyn. Slutdestinationen var Götaplatsen där en skimrande show ägde rum.

Ett hundratal elever från Hvitfeldtska gymnasiets musikklasser deltog i tåget och höll dessutom en Luciakonsert när de väl var framme.

Elisabeth Anderton fick ta emot priset Årets vardagshjälte.
Foto: TOMAS OHLSSON

Nytt för detta år var att Göteborgs stad delade ut priset Årets vardagshjälte. Ett pris som har instiftats för att uppmärksamma människor som jobbar för att göra Göteborg till en tryggare stad.

Gatans lag fick pris

Det var Ann-Christine Thunman och Elisabeth Anderton som fick ta emot detta. Thunman leder Frälsningsarméns arbete Jesaja som har i uppdrag att stötta utsatta människor. Anderton är den som grundade Gatans lag som arbetar mot hemlöshet, missbruk och kriminalitet genom att få socialt utsatta människor att engagera i klubben.

"Vi treor på Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs officiella luciatåg i år. Och det är härligt att staden satsar så mycket på det här. Det är mysigt!"Kayla Pimentel, 18 år, Gymnasiestudent, Bergsjön.
Foto: TOMAS OHLSSON

På plats under kvällen var också kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S). Det var hon som invigde hela spektaklet.

Den internationellt erkända ljuskonstnären Alexandra Stratimirovics hade skapat installationen "Julsken" som visades upp för allmän beskådan.


LÄS OCKSÅ: Julstaden Göteborg sjuder av aktiviteter