Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julklappshandeln är i gång – mitt under värmeböljan

Gekås i Ullared har börjat sälja julsaker på varuhuset. Något som kan tyckas märkligt under rekordvärmen.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

För den som vill vara ute i god tid finns det möjlighet.

På Gekås i Ullared är julavdelningen numera öppen.

– Det är viktigt att det finns där, annars hade många varit besvikna, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås. 

Gekås i Ullared säljer just nu julklappspapper och andra julrelaterade varor. Något som kan tyckas udda mitt under rekordvärmen. Vd Boris Lennerhov förklarar varför.

– De turister som besöker Ullared en gång per år ska också få möjligheten att handla billiga julsaker och julklappspapper, säger han.

Under värmeböljan kan de som vill vara ute i väldigt god tid inför julhandeln.

– Det finns många människor som planerar livet noggrannare än vad jag gör. Och om inte julgrejerna finns så är det många människor som blir väldigt besvikna, säger Boris Lennehov. 

Gekås slog rekord, igen

I och med att julhandeln kickade i gång under juli så startade även Gekås bästa månad någonsin. 

– Juli månad i fjol var den bästa månaden någonsin. Denna sommar är trots allt betydligt större. Under juli påvisar försäljningen en försäljning bli 40-50 miljoner större än förra året. Det vill säga 650 miljoner kronor.

Under juli månad slår Gekås rekord med en försäljning på 650 miljoner kronor.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Sommaren verkar slå alla rekord. Och Boris Lennerhov förklarar att det har de vädret att tacka för.

– Mest besökare kommer när vädret är lite växlande, sol någon dag och regn några dagar, säger Boris Lennerhov.

Julhandeln dominerar dock inte försäljningen under sommaren. I stället är det klassiska sommarrelaterade produkter så som tunna kläder, badkläder och annat relaterat till hobby och fritid. 

– Under sommarmånaderna säljs det mycket från avdelningarna hobby och fritid, badrelaterade saker och leksaker. Även lätta kläder och sommaraktiviteter så som krocket- eller kubbspel.

Ny vd förväntas i höst

GT har tidigare rapporterat om Gekås plan på att tillsätta en ny vd. Och Boris Lennerhov förklarar varför det ännu inte är klart.

– Vi hade en lösning i stort sett klar i våras men händelserna skedde sig så att vi behövde starta om processen. Därför skjuts det upp till hösten.

Vd Boris Lennerhov räknar med en ny vd på varuhuset till nästa år.
Foto: Fotograf Jonas Arneson

Arbetet kring att tillsätta en ny vd ska intensifieras efter sommaren. Och man hoppas på en lösning under tidig höst. Boris Lennerhov kommer dock fortsätta arbetet som vd tills årets slut.

– Jag räknar med att jobba på posten åtminstone året ut. Och vi har ett par kandidater som är aktuella nu när processen drar i gång. Vi får se hur det landar, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås i Ullared.