Har du sett Alfons? Foto: PrivatHar du sett Alfons? Foto: Privat
Har du sett Alfons? Foto: Privat
Den franska bulldogen har varit borta i snart en vecka. Foto: PrivatDen franska bulldogen har varit borta i snart en vecka. Foto: Privat
Den franska bulldogen har varit borta i snart en vecka. Foto: Privat
Josefine Kaså, matte till försvunna Alfons. Foto: PrivatJosefine Kaså, matte till försvunna Alfons. Foto: Privat
Josefine Kaså, matte till försvunna Alfons. Foto: Privat

Josefine vädjar om hjälp att hitta Alfons

Publicerad

Alfons har snart varit försvunnen en vecka. Nu vädjar Josefine Kaså, 31, från Alingsås om hjälp med att hitta vovven.

– Hela familjen gråter, vi saknar honom jättemycket, säger hon.

Det var under söndagen som den franska bulldogen Alfons plötsligt sprang i väg från familjen när de var ute i trädgården.

De bor nära ett promenadstråk och Alfons brukar springa fritt ute och hälsar gärna på grannarna. Men den här söndagseftermiddagen kom han aldrig tillbaka.

– Efter fem minuter började vi undra vart han hade tagit vägen. Vi letade tillsammans med grannar efter honom med bil och fyrhjuling, kollade i alla garage och förråd, men han kom inte fram. Det är så konstigt att han bara är helt borta, säger Josefine Kaså.

"Inte alls hans grej"

Josefines hund är två och ett halvt år gammal. Hon beskriver honom som en glad, godtrogen och oerhört snäll hund.

Hon är själv djursjukvårdare och har tagit hand om hunden sedan han var sjuk som valp.

Nu söker hon, tillsammans med sin familj, med ljus och lykta efter deras saknade hund.

– Jag vet inte vad som kan ha hänt honom. Jag tror att han har förolyckats eller blivit sluten. Alla hundraser som är lite dyrare och mindre är vanligare att människor stjäl. Det är inte alls hans grej att springa i väg på egna äventyr, säger hon.

"Det är superjobbigt"

Med gråt i halsen berättar hon att Alfons är en supersnäll och supersocial hund. Som är otroligt godtrogen och saknad hos familjen.

Familjen har haft hjälp av id-hund för att få fram Alfons - men det har inte visat något resultat.

– Det är förfärligt, det är superjobbigt. Hela familjen gråter, vi saknar honom jättemycket. Nu undrar vi vad vi ska göra för att hitta honom, hur ska vi få hem honom igen?

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER