Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Josefin jobbar på Sveriges första mensvänliga företag

Appföretaget Forza Football är på väg att bli Sveriges första menscertifierade arbetsplats. Foto: SHUTTERSTOCK

Josefin Eklund, 26, behöver inte längre hymla med varför hon inte kan jobba som vanligt vid vissa tidpunkter i månaden.

Hennes arbetsplats – Forza Football – är nämligen på väg att bli Sveriges första menscertifierade arbetsplats.

– Jag är förkyld och jag har PMS ska båda vara lika godtagbara skäl för att inte kunna jobba, säger Josefin Eklund.

Huvudvärk har tvingat göteborgaren Josefin Eklund att stanna hemma från jobbet på månatlig basis genom hela arbetslivet. Nyligen förstod hon orsaken bakom: mensen.

Men att det var mensbesvär som tvingade henne att stanna hemma från jobbet var inget som Josefin kände sig bekväm att dela med sig av på arbetsplatsen, vilket SVT Nyheter Väst tidigare berättat om.

Det skulle det dock bli ändring på. Vändningen kom när hon pratade med en kompis om sina problem. 

– Jag pratade med min vän som har grundat organisationen Mensen. Hon berättade att de haft en idé om att göra arbetsplatser bättre för de som menstruerar och har problem med pms, berättar Josefin.

Det ledde till att hon lyfte frågan om att prova på menscertifiering på arbetsplatsen med sin chef på appföretaget Forza Football.

– Han sa ja direkt. Självklart. Om det är något som kan göra det bättre för de som behöver det så gör vi det, tyckte han.

Pilotarbetsplats

Appföretaget Forza Fotball i Göteborg blev således pilotarbetsplats för projektet med att menscertifiera arbetsplatser. Till hösten väntas certifieringen vara klar – och då blir Forza Football Sveriges första mensvänliga arbetsplats, rapporterar SVT.

Josefin Eklund berättar att projektet har betytt mycket för trivseln.

– Vi lyfte projektet internt för ett halvår sen. Bara det har gjort att många har ändrat beteende, folk har vågat vara mer öppna och de som inte menstruerar har fått ökad förståelse redan.

Och vad innebär det rent konkret att en arbetsplats är mensvänlig?

– Helst vill man ju att det ska gå att skjuta upp arbete. Till exempel om du har magont i två timmar på morgonen så kan du skjuta upp arbetet i stället för att ta en sjukdag. Du ska kunna jobba hemifrån. Sen får det ju anpassas på varje arbetsplats baserat på vad som är rimligt just där. Det handlar också om att utbilda chefer och personal i vad som kan hända och hur man kan göra det bättre för de som lider, berättar Josefin och tillägger:

– Det handlar också om att bryta tabut kring mens. Bidra med kunskap, utbilda och normalisera. Man ska kunna säga ordet utan att skämmas.

”Vi ska normalisera”

På en menscertifierad arbetsplats bör det finnas tillgång till mensskydd och god tillgång till toaletter. Foto: COLOURBOX/BIRGIT REITZ-HOFMANN

Utöver det så handlar det också om mer praktiska saker som att ha tillgång till mensskydd på arbetsplatsen och god tillgång till toaletter.

Josefin har gått från att hymla om anledningarna till att hon mått dåligt till att prata väldigt öppet om det.

– Förut tyckte jag att det var jobbigt att prata om, men nu tycker jag att det är det minst jobbiga som finns. Så nu är jag är öppen och säger att jag är hemma för jag har pms-migrän eller jag går hem för att jag känner att jag mår dåligt och måste vila en stund.

Hon väljer delvis att vara öppen för att hon hoppas få se en förändring i acceptansen och att tabun kring mens ska bryts.

– Jag bara vill att folk ska förstå, att vi ska normalisera att använda ordet. Jag är förkyld och jag har pms ska båda vara lika godtagbara skäl för att inte kunna jobba, säger hon.

 

LÄS MER: Fyra missuppfattningar om PMS du måste ha koll på