Efter att sossarnas valkommitté i Göteborg föreslagit Ann-Sofie Hermansson till ny gruppledare väljer Mattias Jonsson att hoppa av kandidaturenEfter att sossarnas valkommitté i Göteborg föreslagit Ann-Sofie Hermansson till ny gruppledare väljer Mattias Jonsson att hoppa av kandidaturen

Efter att sossarnas valkommitté i Göteborg föreslagit Ann-Sofie Hermansson till ny gruppledare väljer Mattias Jonsson att hoppa av kandidaturen

september förra året valde Anneli Hulthén att kliva av som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: Anders Ylanderseptember förra året valde Anneli Hulthén att kliva av som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: Anders Ylander
september förra året valde Anneli Hulthén att kliva av som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: Anders Ylander

Jonsson ersätter inte Anneli Hulthén

Publicerad

Skaran med kandidater till jobbet som ny gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg krymper.

Från början var det fem personer som visade intresse för jobbet - nu återstår två stycken.

Efter att sossarnas valkommitté föreslagit Ann-Sofie Hermansson till ny gruppledare har nu också Mattias Jonsson dragit tillbaka sin kandidatur.

Det var under hösten som kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén aviserade sin avgång. Sedan dess har det pågått ett febrilt arbete med att hitta en ersättare till henne.

En efter en har hoppat av sin kandidatur och nu återstår förutom Ann-Sofi Hermansson, bara kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm.

Direkt efter julhelgen gick Socialdemokraterna i Göteborg ut och meddelade att partiets valkommitté kommit fram till att föreslå Ann-Sofi Hermansson till ny gruppledare för partiet.

Enorma förtroende

Till följd av detta väljer alltså nu också Mattias Jonsson att dra tillbaka sin kandidatur.

"Jag är överväldigad av det enorma förtroende och jag stöd jag erhållit. Med Ann-Sofi Hermansson finns bra förutsättningar för att fortsätta den nystart som Anneli Hulthén påbörjar för staden", skriver han i ett pressmeddelande.

På måndag den 18 januari vet vi som tar över Socialdemokroaterna i Göteborg.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER