Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Nyhus röstar: "Jag är lite nervös"

Kommunalrådet Johan Nyhus (S)
Foto: Lennart Rehnman

Förtidsröstarna är många, men för kommunalrådet Johan Nyhus (S) håller på traditionen att rösta först på valdagen.

– Det är spännande med fyra val, men jag är lite nervös. Det är man alltid på valdagen. Det är lite som en skådespelares premiärföreställning kan jag tänka mig, säger han till GT.

Köerna ringlar långa på Svartedalsskolan på Hisingen som under söndagen förvandlats till en vallokal. Och en som inte behöver dölja vad han röstar är Johan Nyhus (S), det är ett kryss i rutan för "ja" på lappen om trängselskatt och det är tre socialdemokratiska lappar han tar med sig in.

– Man har jobbat riktigt mycket nu, varit ute och träffat folk och det är ju i dag man får se vad det har gett för resultat, så man är allt lite nervös, säger han till GT.

Han är ordförande i trafiknämnden och kanske pockar nervositeten än mer när det också ska röstas om trängselskatten i Göteborg.

Tror på rödgrön seger

– Jag hoppas på ett högt valdeltagande i folkomröstningen om trängselskatt, det var därför vi lade omröstningen på valdagen. Sen hoppas jag på ett tydligt resultat på att folket röstat ja, säger Johan Nyhus.

I kväll befinner han sig tillsammans med andra Socialdemokrater på Folkteatern för valvaka och förhoppningen, och känslan, säger honom är att kvällen kommer att vara till belåtenhet.

– Jag tror, och hoppas, att der blir en rödgrön majoritet i alla val. Både i kommun, landsting och rikstad. Det är inte säkert att vi får 50 procent, så det kan bli lite parlamentariska problem, men det visar sig först i kväll.