Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jingwen la ut bil på Blocket – spekulant försvann med den

Jingwen fick sin bil stulen efter att ha lagt ut en annons på Blocket.Foto: PRIVAT
Den stulna bilen.Foto: PRIVAT

140 000 kronor för den välskötta bilen var uppenbarligen ett pris som lockade.

Bara ett dygn efter att Jingwen Wu, 45, lagt ut sin Volvo till försäljning på Blocket hade flera spekulanter hört av sig. 

Men hon hann bara med en visning.

– Han backade ut, svängde runt och sen gasade han i väg. Jag hann inte reagera, berättar Jingwen.

Jingwen Wu från Alingsås har skött sin Volvo XC60 från 2009 minutiöst. Den har servats regelbundet, körts varsamts och nyligen fått en ny startmotor.

Att få den såld verkade inte bli några problem. Redan dagen efter att hon la upp den på Blocket hade tre intressenter visat intresse.

På tisdagen hade hon två inbokade visningar. Till den första kom en man och kvinna, Jingwen uppskattar att de var mellan 20 och 25 år gamla.

– Jag tänkte att de var ganska unga, men annars var det inget konstigt med dem. De provkörde bilen med mig i baksätet, berättar hon.

Åter vid Jingwens bostad parkerade mannen bilen och ställde sedan allehanda frågor, bland annat hur man får upp motorhuven. Jingwen gick ut och visade, och innan hon hann sätta sig i bilen igen sa mannen att han ville prova backsensorn.

– Han backade ut, svängde runt och sen gasade han i väg. Jag hann inte reagera, berättar Jingwen.

Spårlöst försvunnen

Chockad stod hon kvar och såg sin bil försvinna i fjärran.

Hon kontaktade polisen och fick även hjälp av sin dotter att lägga ut en efterlysning på Facebook.

Efter en halvtimme hörde en person av sig, bilen hade setts utan registreringsskyltar i Vårgårda. Ytterligare en timma senare sågs den i trakten av Fristad, färdandes söderut i hög hastighet.

Sedan dess är den spårlöst försvunnen.

– Jag ringde polisen i dag torsdag, men det finns inga spår, säger Jingwen.

Hon har små förhoppningar om att få tillbaka bilen, och efter att ha pratat med sitt försäkringsbolag står det också klart att hon inte kan räkna med någon ekonomisk ersättning.

”Vill tro på folk”

– Den person jag pratade med var väldigt otrevlig. Hon sa att man måste stänga av bilen och ta ut nyckeln, men då kan man ju inte visa det elektriska i bilen. Även om du ringer tio gånger så blir det samma svar, sa hon. 

Jingwen fortsätter:

– Jag känner mig redan så dum, och då är det väldigt onödigt med det bemötandet. Jag kan förstå att man har de reglerna, men det finns olika sätt att säga det på.

Hon är ledsen och bedrövad efter den fräcka stölden. 

– Jag vill tro gott om folk, men man vet inte vilka man kan lita på längre. Jag hoppas att de åker fast så att ingen annan råkar illa ut, säger Jingwen.

Stationsbefälet i Alingsås bekräftar att bilen är anmäld stulen och efterlyst.

 

Kontakta polisen på 11414, om du har upplysningar att lämna om händelsen.