Jimmy blev 32 år. Foto: PRIVATJimmy blev 32 år. Foto: PRIVAT
Jimmy blev 32 år. Foto: PRIVAT
Händelsen inträffade i maj i fjol. Foto: POLISENHändelsen inträffade i maj i fjol. Foto: POLISEN
Händelsen inträffade i maj i fjol. Foto: POLISEN
Olyckan slutade med att småbarnspappan Jimmy miste livet. Foto: POLISENOlyckan slutade med att småbarnspappan Jimmy miste livet. Foto: POLISEN
Olyckan slutade med att småbarnspappan Jimmy miste livet. Foto: POLISEN

Jimmy kördes ihjäl på väg hem till familjen

Publicerad

Jimmy Karlsson blev bara 32 år.

Han kördes ihjäl på väg hem till sin sambo och sin ettårige son.

Snart faller domen mot den kvinna som misstänks ha vållats Jimmys död.

– Jag mår jättedåligt. Jag hoppas på en sträng dom, folk måste lära sig att köra bil ordentligt, säger Jimmys pappa Anders.

Det var den andra maj förra året som Jimmy Karlssons liv tog slut i ett dike.

Han hade slutat jobba och var på väg hem till sin sambo och sin ettårige son i Mariestad när katastrofen inträffade. Olyckan skedde på gamla E20 i riktning mot Götene. Klockan var 06.45 men solen stod redan på himlen. En annan bil hade kört över på fel sida. Frontalkrocken var ett faktum.

Jimmy dog i ett dike.Foto: TORBJÖRN AXELSSON

Jimmy Karlsson förklarades död på platsen. Kvinnan som färdats i den mötande bilen kravlade sig ur fordonet, vid liv men skadad. 

Kvinna misstänks

Hon åtalades i december i fjol för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. I dagarna avslutades rättegången. 

 

LÄS ÄVEN: Kvinna åtalas för att ha vållat Jimmys död

 

Enligt förundersökningen låg kvinnan bakom en lastbil när hon valde att göra omkörningen och frontalkrockade med Jimmy. Åklagaren Jacob Tunborg menar att hon gjorde omkörningen trots att mötande trafik fanns och att hon därför ska anses ha vållat Jimmys död.

Pappan: "Mår jättedåligt"

Jimmy Karlsson.Foto: PRIVAT

Jimmys pappa Anders mår fortfarande mycket dåligt över sin sons tragiska öde.

– Jag mår jättedåligt. Inte alls bra, säger han.

Anders hoppas på en fällande dom.

– Jag hoppas på en sträng dom, folk måste lära sig att köra bil ordentligt. Och det gör man inte genom att tycka synd om dem. Jag hoppas att det blir ett straff och absolut att körkortet ska åka.

Mamma Anneli har varit med på rättegången.

– Det var jobbigt, jättejobbigt, säger hon.

Det vanliga livet börjar sakteligen återvända för henne.

– Jag har faktiskt varit och jobbat i dag. Jag har varit ensam på jobbet och har kunnat gå runt och plockat och pulat. Jag har bra dagar och dåliga dagar.

Förnekar brott

Advokaten Thomas Berner försvarar den misstänkta kvinnan. Hon har under hela rättsprocessen förnekat brott. I förhör har hon uppgett att hon aldrig hann se Jimmys bil när hon gjorde omkörningen.

– Min klient förnekar vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Det är inställningen, säger han och fortsätter:

– Hon förnekar ju att det har varit en straffbar oaktsamhet och att det har varit andra omständigheter som har påverkat den här trafiksituationen. Sedan är rättens uppdrag att pröva om det är straffbart eller inte.

Kvinnan mår mycket dåligt över situationen hon har hamnat i.

– Hon har största respekt för målsägande och den här tragiska händelsen. För hennes egen del så har har det här tagit såväl fysiskt som psykiskt av den här olyckan, Men jag vill understryka att hon vill inte på något sätt förringar den situation som målsäganden befinner sig i. Men hon lider hon också, kan man säga, säger Thomas Berner.

Pappan: "Fina minnen"

Jimmys bil blev kraftigt demolerad. Foto: POLISENJimmys bil blev kraftigt demolerad. Foto: POLISEN
Jimmys bil blev kraftigt demolerad. Foto: POLISEN
Platsen för dödsolyckan. Foto: POLISENPlatsen för dödsolyckan. Foto: POLISEN
Platsen för dödsolyckan. Foto: POLISEN

Anders tänker på sin son ofta. Om några veckor är det ett år sedan Jimmy gick bort.

– Det är bara fina minnen så fort jag tänker på honom. Men sen kommer det sorgliga upp, det som hände den andra maj. Det tar överhanden just nu. Annars har jag bara fina minnen.

Domen i målet faller i början av maj.

Åklagaren Jacob Tunborg har inte gått att nå. 

Jimmy Karlsson lämnar efter sig tre barn, en son och två döttrar. Jimmys familj har godkänt att GT publicerar namn och bild på honom.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER