Jimmie Åkesson visar sitt stöd – för Blåvitt?

SD-ledaren Jimmie Åkesson poserade i Blåvitthalsduk.
Foto: Jens L'Estrade/Twitter

Här visar Jimmie Åkesson upp sitt stöd för Blåvitt.

– Det är för att han håller på Mjällby som han ser lite dyster ut, säger Peter Lundgren, Sverigedemokraternas starke man i Gnosjö och skrattar.

Inte lika kul tycker IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly.

– Vi sysslar inte med politik men våra grundvärderingar går stick i stäv med det Jimmie Åkesson står för, säger han.

Jimmie Åkesson håller på Blåvitt? Eller?

Sverigedemokraternas partiledare från Sölvesborg har tidigare mest varit känd för att kolla in Mjällby på Strandvallen. Men nu cirkulerar en bild på Jimmie Åkesson i sociala medier – där han håller upp en Blåvitthalsduk tillsammans med Peter Lundgren, Sverigedemokraternas starke man i Gnosjö.

Men varken Jimmie Åkesson eller Peter Lundgren är Blåvittsupportrar. Hjärnan bakom kuppen är Jimmie Åkessons ställföreträdande pressekretare, Jörgen Fogelklou.

– Den är den där förbaskade Jörgen Fogelklou som skulle skoja till det. Jag skrattade bara och ställde upp för jag är inte intresserad av fotboll. Jag är motorsportsmänniska, säger Peter Lundgren och skrattar.

Men alla är inte lika roade av tilltaget. I sociala medier spreds bilden bland upprörda IFK-supportrar.

"Förbannad"

– Jag blev jäkligt förbannad, jag fick höra att han fått halsduken som gåva från IFK Göteborg, säger årskortsinnehavaren Calle Pettersson som var en som reagerade negativt på bilden.

Men att Jimmie Åkesson fått halsduken från Blåvitt är något som klubbdirektör Martin Kurzwelly har mycket svårt att tro.

– Det kan jag inte tänka mig överhuvudtaget. Vi har kamratskap och respekt som våra grundvärderingar och det tycker inte jag Jimmie Åkesson har. Så jag har väldigt svårt att tänka mig det, säger han.

Ett svar som lugnar Blåvitt-supportern Calle Pettersson.

– Blåvitt är föreningen jag älskar och stämmer det inte att han fått den så är jag nöjd med det, säger han.