SD-ledaren Jimmie Åkesson poserade i Blåvitthalsduk. Foto: Jens L'Estrade/Twitter
SD-ledaren Jimmie Åkesson poserade i Blåvitthalsduk. Foto: Jens L'Estrade/Twitter

Jimmie Åkesson visar sitt stöd – för Blåvitt?

Publicerad

Här visar Jimmie Åkesson upp sitt stöd för Blåvitt.

– Det är för att han håller på Mjällby som han ser lite dyster ut, säger Peter Lundgren, Sverigedemokraternas starke man i Gnosjö och skrattar.

Inte lika kul tycker IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly.

– Vi sysslar inte med politik men våra grundvärderingar går stick i stäv med det Jimmie Åkesson står för, säger han.

Jimmie Åkesson håller på Blåvitt? Eller?

Sverigedemokraternas partiledare från Sölvesborg har tidigare mest varit känd för att kolla in Mjällby på Strandvallen. Men nu cirkulerar en bild på Jimmie Åkesson i sociala medier – där han håller upp en Blåvitthalsduk tillsammans med Peter Lundgren, Sverigedemokraternas starke man i Gnosjö.

Men varken Jimmie Åkesson eller Peter Lundgren är Blåvittsupportrar. Hjärnan bakom kuppen är Jimmie Åkessons ställföreträdande pressekretare, Jörgen Fogelklou.

– Den är den där förbaskade Jörgen Fogelklou som skulle skoja till det. Jag skrattade bara och ställde upp för jag är inte intresserad av fotboll. Jag är motorsportsmänniska, säger Peter Lundgren och skrattar.

Men alla är inte lika roade av tilltaget. I sociala medier spreds bilden bland upprörda IFK-supportrar.

"Förbannad"

– Jag blev jäkligt förbannad, jag fick höra att han fått halsduken som gåva från IFK Göteborg, säger årskortsinnehavaren Calle Pettersson som var en som reagerade negativt på bilden.

Men att Jimmie Åkesson fått halsduken från Blåvitt är något som klubbdirektör Martin Kurzwelly har mycket svårt att tro.

– Det kan jag inte tänka mig överhuvudtaget. Vi har kamratskap och respekt som våra grundvärderingar och det tycker inte jag Jimmie Åkesson har. Så jag har väldigt svårt att tänka mig det, säger han.

Ett svar som lugnar Blåvitt-supportern Calle Pettersson.

– Blåvitt är föreningen jag älskar och stämmer det inte att han fått den så är jag nöjd med det, säger han.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER