Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessicas påskpanik – efter önskemålet från barnen

Foto: Privat

När barnen fyller tonåringar är det äntligen slut på det eviga gömmandet av påskägg. 

Eller? 

Jessicas båda barn, 13 och 17 år gamla, tittade bestört på sin mamma när hon sa att den årliga traditionen inte skulle bli av. 

– Jag hade lika bra kunnat säga att jag utfört någon ockult slakt på påskharen, säger Jessica glatt.

Varje år sedan barnen var små har Jessica Börjesson från Partille samlat alla sina krafter inför påskafton och ställt till med århundradets påskäggsjakt. 

Hon gräver ner ägg, lägger ut mystiska ledtrådar och gör rebusar, allt för att göra godisletandet så kul som möjligt. 

– Jag tröttnade på att barnen får godis så lättvindigt. När jag var liten fick vi kämpa med massa påskteckningar, utklädnader och grejer. 

Mamma Jessica hotade med att äta upp alla påskägg om tonåringarna inte hade hittat dem efter 120 minuter. Foto: Privat
Mamma Jessica hotade med att äta upp alla påskägg om tonåringarna inte hade hittat dem efter 120 minuter. Foto: Privat

Normalt börjar Jessica planera jakten en hel vecka innan startskottet för årets event. 

Men med snart vuxna barn var Jessica nöjd med att lägga påskäggen åt sidan, handla lite godis på Willys och lägga sig ner i soffan kvällen innan den stora dagen. 

Skandalen i familjen Börjesson

Den slappa inställningen till påskafton var dock något som hennes barn absolut inte kunde acceptera. Precis när Jessica hade slängt upp fötterna för en stund i soffan kom hennes yngsta barn Emelie, 13, in i rummet. 

”Åh mamma, i morgon är det äntligen dags för din grymma skattjakt och leta påskägg”, skriver Jessica i ett Facebookinlägg att dottern sagt med längtan i rösten. 

– Jag tänkte bara ”ursäkta, du är liksom stor nu”. Ska mina två tonårsbarn verkligen bli ledsna över att de inte får leta påskägg? frågar sig Jessica. 

17-årige Alexander hjälper lillasyster Emelie att sminka sig till påskkärring. Foto: Privat

Ledsna blev dem. När 17-åriga Alexander gjorde entré såg han ut som att han sålt smöret och tappat pengarna. 

Ingen påskäggsjakt? Skandal! 

– De kallade mig för ”påskgrinchen”. Jag hade verkligen lika bra kunnat säga att jag utfört någon ockult slakt på påskharen. Det hade traumatiserat dem mindre tror jag. 

Två nedslagna tonåringar 

Och vad gör man inte för sina barn? 

Varje tonårsförälder vet att två trumpna tonåringar inte är att leka med så Jessica ställde snabbt in sitt härliga soffhäng och ersatte det med samma gamla påskstress som varje år. 

Men den här gången hade hon bara några timmar på sig att förbereda jakten. 

Att fota en påskkärring var ett av uppdragen i 2019 års äggjakt. Då ställde 13-åriga Emelie glatt upp! Foto: Privat

– Vad skulle jag göra? Andra år har jag planerar flera dagar i förväg! Jag fick panik över att förbereda frågor och grejer. 

Sagt och gjort, direkt efter frukosten på påskafton fick Alexander, Emelie och Alexanders flickvän Lina upplägget för 2019 års äggjakt. 

”Bästa ever” 

”Fota påskharen med ägg på en bänk” och ”tre olika sorters sill” var några av uppdragen som de tre äggletarna snyggt och prydligt fick utskickade till sina telefoner. 

Läs alla uppdrag i bilden nedan: 

För varje uppdrag fick de en ledtråd till var påskäggen låg gömda... Nergrävda vid grillplatsen!

Trots kort om tid för planering blev årets påskjakt en av de bästa någonsin och när Alexander stod och målade lillasyster Emelie till påskkärring utbrast han ”jag har aldrig haft så här roligt”. 

Tillslut lyckades alla tre ”barnen” lyckas hitta sina ägg.Foto: Privat

– Bästa ever, säger Emelie efter att ha hittat sitt ägg fullt med påskens alla godheter. 

Och även om mamma Jessica ville slita sitt hår och bita i en soffkudde när hon fick beskedet om att den kommande påskäggsjakten är ett måste i familjen Börjesson erkänner hon i efterhand att det är rätt mysigt. 

– Det är det faktiskt. Att barnen fortfarande tycker att det är så kul. Det visar ju att traditioner är viktigt och betydelsefullt. Något att hålla heligt.