Här är den obehagliga upptäckten på kycklingen. Foto: Privat
Här är den obehagliga upptäckten på kycklingen. Foto: Privat

Jessica: "Äckligaste
jag har varit med om"

Publicerad

Jessica Karlsson fick en obehaglig överraskning när hon öppnade sitt kycklingpaket från Kronfågel.

Gumpen på kycklingen hade lämnats kvar.

– Det var nog det äckligaste jag varit med om, säger hon.

Jessica Karlsson, 22 skulle bjuda en kompis på middag. Hon gick till Ica-butiken i Årjäng och köpte Stinas kyckling från Kronfågel. Men när hon öppnade paketet fick hon en ovälkommen överraskning.

– Det stack ut tio små "rör" från en av bitarna. Vi fick beställa pizza i stället, säger Jessica Karlsson.

Hon brukar alltid köpa Stinas kyckling, men nu har hon gjort det för sista gången. Jessica ringde Kronfågel på fredagsmorgonen och berättade vad som hänt.

Jenny Fridh är kommunikationschef på Kronfågel. Hon känner till ärendet och har sett bilden på kycklingen som Jessica Karlsson fått med sig hem.

– Det är en del av gumpen av kycklingen. Det ska inte vara med i den förpackningen, men det är inget konstigt utan en del av kycklingen, säger Jenny Fridh.

Fel i maskinen

Gumpen sitter vid stjärten på kycklingen och kommer exempelvis med när man köper en hel kyckling. Men i just den här förpackningen skulle den inte ha varit med.

– Det är helt enkelt så att den maskinen som skulle avlägsna den, av någon anledning inte gjort det i det här fallet. Men det är inget farligt och det är en produkt som man äter i andra delar av världen, säger Jenny Fridh.

"Tycker inte det räcker"

Jessica Karlsson säger att hon blivit erbjuden kuponger av Kronfågel som kompensation. Men hon vill ha annan ersättning.

– Jag tycker inte det räcker. Jag vill inte få billigare kyckling nästa gång – för jag vill aldrig mer köpa deras kyckling. Det var nog det äckligaste jag varit med om, säger hon.

– Vi har meddelat henne vad som hänt. Nu tittar vi på vad som hänt och försöker hindra att det händer igen. Vi har också varit i kontakt med henne och erbjudit kompensation enligt den praxis vi har, säger Jenny Fridh.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER