Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jennie, 43, väntade sitt tredje barn – blev änka

Jennie Dyrhill miste sin man. Foto: PRIVAT

För tio år sedan väntade Jennie Dyrhill, 43, sitt tredje barn.

Samtidigt fick hennes make Ted beskedet att han hade hudcancer.

– Jag trodde inte det var på riktigt, säger Jennie Dyrhill.

Sommaren 2008 var Jennie Dyrhill från Göteborg gravid med sitt och maken Teds tredje barn.

Några dagar efter det beskedet kom nästa besked – Ted hade hudcancer, vilket Allas tidigare skrivit om.

– Det var helt overkligt, det gick inte att förstå. Men vi tappade aldrig hoppet, vi hoppades på att det skulle gå över, säger Jennie.

Ted började med sina första cellgiftsbehandlingar redan innan parets tredje barn föddes och fortsatte med det i några månader.

Den första april, 2009, besökte han sin läkare för en rutinkontroll. När han kom hem var han väldigt utmattad och slutkörd.

– Läkaren sa att det inte fanns något att göra, han kommer dö, säger Jennie.

”Det gick så fort”

Två veckor senare besökte han sin läkare igen, denna gång för att tömma vätska ur lungorna. En enkel procedur som Ted gjort flera gånger tidigare.

– Efteråt besökte jag Ted med Fabian (parets nyfödda son) och Ted kunde inte ens prata, det gick så fort efter det.

Dagen efter somnade Ted in.

– Vi pratade aldrig om att han skulle dö, vi tänkte aldrig så. Vi hade just köpt ett hus som vi renoverade och vi hade små barn, säger Jennie och fortsätter:

– Men vi fick åtta fina år tillsammans. Vi såg till att maxa de åren rejält, det var som att vi visste att han inte skulle leva, fastän vi inte visste det.

Jennie berättar att Ted var väldigt händig, han meckade mycket med bilar och fixade hemma.

– Även när han var dålig satt han på en pall och dirigerade de hantverkarna som var hemma hos oss, lite som en projektledare. Han var alltid driftig och ville alltid vara med.

Livet blev ovisst

För Jennie blev livet väldigt ovisst. Helt plötsligt stod hon ensam som mamma till tre små barn och med ett hus under renovering.

– Livet blev väldigt omtumlat och jag förstod egentligen inte vad det var som hände. Barnen förstod inte heller någonting, även om jag innerst inne visste att Ted skulle dö berättade jag aldrig något för barnen.

Även om Jennie har gått vidare berättar hon att hon i dag kan sakna Ted och det märks att han inte längre finns.

– Ju äldre pojkarna blir desto mer liknar de Ted. Ted älskade motorer och att bygga, och det gör även de nu så han hade behövts vara här. Man märker att det är något som saknas, säger hon.

Jennie beskriver sig själv som en stark person. Foto: PRIVAT

Men det har inte varit lätt för Jennie.

Hon hade ett heltidsjobb samtidigt som hon renoverade huset. Hon hade tre småbarn som alla krävde sin tid och någonstans där emellan skulle det även skapas tid för att träna.

– Så fort jag la barnen så tränade jag. Jag köpte en spinningcykel så jag kunde träna hemma, men annars gick jag på gym och jag sprang mycket. Jag höll mig aktiv för att hålla bort tankarna.

Beskriver sig som en stark person

Jennie beskriver sig själv som en stark person som ”inte gräver ner sig” – vilket många har stört sig på.

– Många tyckte att jag gick vidare alldeles för tidigt. Det var frustrerande att höra men det finns olika sätt att hantera sorg på.

Redan innan de fick veta att Ted hade cancer hade Jennie börjat blogga. Strax efter Teds bortgång träffade Jennie en ny man vilket ledde till att hon fick flera meddelanden.

– De sa att jag inte älskade Ted och att jag gått vidare för snabbt. Men jag vet att Ted hade blivit sur om jag inte hade gått vidare, han sa alltid att jag skulle göra det.

I dag är hon sambo med sin nya kille.

– Jag ser livet som en gåva i dag. Jag tar vara på livet på ett bättre sätt i dag och jag gör bara sånt jag tycker är kul och saker jag brinner för, säger Jennie Dyrhill.