Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jehovas vittne skrev brev - till tioårig flicka

Jehovas vittnen skickade ett personligt brev till en tioårig flicka i Göteborg.

Syftet; att locka medlemmar som annars är svåra att nå.

– Hur har de fått tag i min dotters namn? säger pappan till P4 Göteborg.

En tioårig flicka i Göteborg fick ett handskrivet brev på Posten, från en medlem i Jehovas vittnen, rapporterar P4 Göteborg. Enligt en före detta medlem i Jehovas vittnen kan de ibland söka på till exempel eniro för att få fram alla namn på en viss adress, som kan vara svåra att knacka på, på grund av portkoder eller andra hinder.

Handskrivet och personligt adresserat

Den tioåriga flickans pappa, Per-Johan Niemandius trodde först att brevet var ett tryckt reklamutskick från en PR-byrå. När han undersökte brevet närmare upptäckte han att det var handskrivet och personligt adresserat till hans dotter.

– Och de har riktat det till min tioåriga dotter i form av ett handskrivet brev. Det tycker jag inte är okej, säger Niemandius till P4 Göteborg.

Brevet till flickan inleds så här: "Du får det här brevet för att det är svårt att träffa dig hemma. Jag är ett Jehovas vittne och som du kanske vet besöker vi människor över hela jorden för att intressera dem för bibeln."

 

Strider mot policy

Enligt Lars Kassholm, som är medlem i Jehovas vittnen och avdelningskontorets kommitté i Skandinavien, strider det mot Jehovas vittnens policy att kontakta barn - men säger enligt P4 Göteborg att misstag kan ske.

Men det är ett misstag som Per-Johan Niemandius inte tycker är acceptabelt.

– Det spelar ingen roll om det är från muslimer, Jehovas vittnen eller ett kommersiellt företag, säger han.

– Från vårt perspektiv så är det att någon kliver över en gräns till vår tioåriga dotter och talar till henne på ett sätt som inte är okej.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!