Jeanette Johansson var först nöjd med sitt köp innan hon insåg vad det faktiskt var som hon budat hem Foto: PrivatJeanette Johansson var först nöjd med sitt köp innan hon insåg vad det faktiskt var som hon budat hem Foto: Privat
Jeanette Johansson var först nöjd med sitt köp innan hon insåg vad det faktiskt var som hon budat hem  Foto: Privat
Mattan var något mindre än Jeanette hade tänkt sig. Foto: PrivatMattan var något mindre än Jeanette hade tänkt sig. Foto: Privat
Mattan var något mindre än Jeanette hade tänkt sig.  Foto: Privat

Jeanette budade hem matta – då upptäckte hon misstaget

Publicerad

Jeanette Johansson var ute efter en ny matta till hallen. På Tradera hittade hon en som skulle passa perfekt. 

Hon vann budgivningen och fick hem den.

– Det var perfekt mönster och jag tänkte, wow, den får jag hem. Men den var något för liten, säger hon och skrattar.

Missen har nu blivit viral och det bjuder hon gärna på. 

I april slog Jeanette Johansson till, för första gången budade hon på något på sajten Tradera, vilket Skaraborgs Läns Tidning, först uppmärksammade. 

Hon hade fått syn på en orientalisk matta som skulle passa perfekt i hallen i hemmet i Vara. 

– Det var några som hade budat och jag la mig en krona över, och så vann jag budgivningen och det landade på 31 kronor. Det var ju väldigt billigt, men jag tänkte att vi får se vad som händer, berättar hon.

Annonsen Jeanette fastnade för.Foto: Privat

"Lite smalare än ett vykort" 

Frakten skulle gå på sju kronor och sammanlagt skulle det kosta 38 kronor att få hem den nya mattan.

– Där kanske jag skulle ha börjat ana oråd, säger hon.

Säljaren hade mer inredning till salu. Under beskrivningarna stod det Lundby, vilket det också gjorde på den orientaliska mattan – då gick det hela upp för Jeanette. 

Det handlade om inredning till ett dockhus. Och mattan som kom på Posten var något mindre än vad hon hade tänkt sig från början. 

– Den kom hem i ett litet kuvert, den var lite smalare än ett vykort så det var vad jag fick hem. Jag tog ett kort, för det var ganska så kul mitt i allt.

La ut bilden på Facebook 

Hennes dotter la ut ett inlägg på Facebook med bilden som nu blivit viral. Inlägget får massa uppskattande kommentarer och flera andra medier har skrivit om det roliga misstaget.

– Det är väldigt vad snabbt det sprider sig och börjar cirkulera, det är jättekul alltihop. Det är bara att gilla läget. Det är kul att människor skrattar åt det, säger hon.

Den lilla mattan har hon gett bort och är numera en vardagsrumsmatta – i ett dockskåp.

– Så den kom till användning tillslut, säger hon och skrattar.

Har du vågat köpa något annat på Tradera efter detta?

– Jag har lyckats köpa lite blomfröer, men då har jag läst ordentligt. Men tanken sitter ju i huvudet. 

 

Läs GT:s nyheter i vår app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER