Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne Josefssons stora ånger: "Hur kunde jag?"

Efter 17 år på "Uppdrag granskning" tackar Janne Josefsson under onsdagskvällen för sig i SVT:s granskande program.Foto: SOFIA SABEL/SVT
Janne Josefsson berättar i P1 Morgon om ett inslag som han särskilt ångrar under sin tid på "Uppdrag granskning".Foto: HENRIK JANSSON

Janne Josefsson gör sitt sista "Uppdrag granskning".

Det finns inslag han ångrar.

– Jag kände: Hur kunde jag göra detta?, säger Janne Josefsson i P1 Morgon.

Efter 17 år på "Uppdrag granskning" lägger Janne Josefsson efter kvällens avsnitt det granskande SVT-programmet bakom sig.

Det har blivit många granskningar och Janne Josefsson har gjort stora avtryck.

 

LÄS MER: Janne Josefssons nya liv efter "Uppdrag granskning"

 

Samtidigt finns det sådant som han är mindre stolt över.

– Vissa grejer ångrar jag. Jag träffade ett gäng unga killar i Bergsjön som uttalade sig om att de såg upp till ledaren i Original Gangsters, Denho Acar. De är kanske inte är så jävla glada nu, säger Janne Josefsson.

Stadsdelen Bergsjön i Göteborg.Foto: ANDERS YLANDER

Janne Josefssons ånger

Det är något som han senare utvecklade när han medverkade i P1 Morgon i Sveriges Radio på onsdagen.

– Det handlade om rätt unga killar i 14-15-årsåldern som hade en ökänd gangsterledare som hjälte. Det var ett jätteviktigt reportage, mycket viktigare kanske än köttskandalen och allt sånt. Men jag insåg inte riktigt vad det kunde innebära för dem, säger Janne Josefsson i P1 Morgon.

Janne Josefsson säger att han trodde att han kunde koderna ute i Biskopsgården.Foto: HENRIK JANSSON

Janne Josefsson, som själv är uppvuxen i Biskopsgården i Göteborg, säger att han trodde att han "kunde koderna ute i förorten".

– Men jag kunde det inte alls. Jag förstod inte, säger Janne Josefsson.

"Hur kunde jag göra detta?"

Om den person som enligt Janne Josefsson råkade mest illa ut efter programmet säger han:

– Jag kände: Hur kunde jag göra detta?

 

LÄS MER: Janne Josefsson träffar de som han granskat

 

Janne Josefssons nya projekt består av att han ska ta reda på vilken inverkan hans tidigare granskningar haft på de människor som varit inblandade.

– Jag fick frågan om jag har jag klivit över lik. Nej är mitt svar, det har jag inte gjort. Vill man bara göra alla glada ska man inte jobba med detta, för det drabbar människor. Men det gäller att kunna se andra i ögonen. I vissa fall har jag gått för långt. Det ska bli jätteintressant, säger Janne Josefsson.