Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jakten på mördarna fortsatte i natt

De maskerade männen gick in på "Vår krog" på Hisingen i Göteborg och öppnade eld med automatvapen. Två män, 20 och 25 år gamla, sköts till döds och ytterligare åtta personer skadades.
Det tekniska teamet jobbade på plats inne på restaurangen där skottdramat ägde rum.Foto: Nils-Petter Nilsson
En bil forslades bort.Foto: Dragan Mitrovic
Ett av de två offren som sköts ihjäl på krogen på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg är den 20-årige Petar Petrovic.Foto: Privat
Mamman till Petar, 20: "Alla kände honom som den jättegoa killen. Han var väldigt skötsam och hjälpsam. Han har aldrig haft några problem. Vi har aldrig haft några problem."<br><br>Foto: Privat
Polisen fick in larm om en skottlossning med automatvapen inne på krogen. Gärningsmännen hade polisvästar och döskallemaskerFoto: Henrik Jansson
Flera samlades på Värväderstorget på Hisingen för att hedra offren.Foto: Adam Ihse
Åtta personer fördes till sjukhus efter skottlossningen i Göteborg på onsdagskvällen.Foto: Anders Ylander
Larmet kom in till polisen vid 22.23 på kvällen och platsen spärrades av.Foto: Anders Ylander
Polisen inledde en teknisk undersökning på platsen.Foto: Anders Ylander
<strong>Emma Björkroth, 19, bor i ett hus bredvid torget:</strong><br>– Min systerdotter kunde inte sova, så jag tog med henne ut på promenad. Men nu när jag får veta vad som har hänt blir jag rädd och vill gå hem igen, säger hon.Foto: Anders Ylander
1 / 11

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Polisen jagar brett efter krogmördarna på Hisingen.

Enligt uppgifter ska mördarna ha filmat dådet.

Polisen har fått upp flera spår, men gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Tidigt i morse pågick ännu jakten.

Polisen betraktar kulregnet mot kroggästerna på Hisingen som en "särskild händelse" och har därmed fått möjlighet att sätta in alla tillgängliga resurser.

Jakten efter gärningsmännen som flydde i bil är högsta prioritet. Polisen spärrade av Vårväderstorget utanför krogen och finkammade området efter teknisk bevisning.

Enligt flera uppgifter ska händelseförloppet ha filmats.

- Det var två gärningsmän varav en filmade hela förloppet, säger en källa.

Flera förhör har hållits

Men polisen vill inte kommentera om dådet finns på film.

Sedan skotten på krogen har ett flertal förhör hållits, men varken flyktbil eller de misstänkta förövarna har hittats.

- Det strömmar in tips och vi bearbetar de spaningsuppslag vi fått in hittills. Men vi jobbar än så länge brett och förutsättningslöst, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Beslagtog misstänkt bil

Polisen beslagtog under gårdagen en misstänkt bil.

- Det är en bil som bedöms som intressant i utredningen, säger Christer Fuxborg.

Ett spår som utreds är den gängkonflikt som under flera år pågått mellan två rivaliserande gäng i norra och södra Biskopsgården.

Vid klockan 21.40 i går kväll gjorde polisen ytterligare ett ingripande mot en bil.

- De kom ut med dragna vapen och drog ut föraren ur bilen, säger vittnet Marianne.

Männen i bilen var beväpnade. Polisen kommer nu att jämföra de beslagtagna vapnen med de fynd som man gjorde vid skjutningen på Hisingen.

Tre personer har gripits

Polisen bekräftar att tre personer gripits misstänkta för grovt vapenbrott. Men det var i natt för tidigt att säga om dessa personer har något med skottdådet på krogen att göra.

Enligt Christer Fuxborg kommer man nu kontrollera vapnen för att se om det finns någon likheter med de fynd som man gjorde på brottsplatsen på Hisingen.

- Det här är ett prioriterat ärende. Men det kommer dröja ett par timmar innan vi kan komma med besked, säger han och konstaterar att teknikerna börjar analysera vapnen på fredagsmorgonen.