Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gripen efter polisjakt på E6

En jakt efter en flyende motorcyklist har pågått längs E6 i höjd med Kungälv.

– Det är en mc som avvikit från att bli kontrollerad från polis. Vi har en helikopter i luften som följer den, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, i ett tidigt skede.

Vid 20.30-tiden på måndagskvällen inleddes en en polisjakt efter en motorcyklist längs E6. Färden gick i norrgående riktning.

Bakgrunden är att föraren inte ville stanna på polisens uppmaning.

– Vi har en helikopter som följer den. Det gör vi för att vi vill undvika farliga situationer. Vi har även placerat ut bilar som står positionerade och väntar på att kunna göra ett ingripande, sa Stefan Gustafsson.

Helikoptern följde motorcyklisten – som försökte skaka av sig polisen genom att bland annat köra mot färdriktningen – längs Marstrandsvägen.

Körde av vägen – greps

I närheten av Kärna torg körde motorcykeln av vägen, och polispatruller på marken guidades till platsen av helikoptern.

Motorcyklisten, en man, kunde kort därefter gripas. Han är misstänkt för en rad trafikbrott. 

Mannen ska ha skadat ett ben i samband med att han körde av vägen, uppger polisen. Det är oklart hur pass allvarliga skadorna är, men en ambulans kallades till platsen.

Polisen ska ha letat efter motorcyklisten sedan 17.40-tiden, men gång efter annan körde han ifrån dem. 

Polisen hade svårt att följa efter, utan att utsätta allmänheten för fara.