Magnus Natschki, 36, har varit försvunnen sedan en dryg månad tillbaka. Foto: Privat/Missing PeopleMagnus Natschki, 36, har varit försvunnen sedan en dryg månad tillbaka. Foto: Privat/Missing People
Magnus Natschki, 36, har varit försvunnen sedan en dryg månad tillbaka. Foto: Privat/Missing People
Polisen har letat i skogen i närheten av E6. Foto: ROBERT BETZEHAGPolisen har letat i skogen i närheten av E6. Foto: ROBERT BETZEHAG
Polisen har letat i skogen i närheten av E6. Foto: ROBERT BETZEHAG

Iskylan från Magnus misstänkte mördare

Publicerad
Uppdaterad

UDDEVALLA. Den unge mannen satt iförd häktets gröna kläder, med ansiktet vilande i ena handen, och tittade på domaren.

När han fick veta att han är misstänkt för att ha mördat försvunne Magnus Natschki, 36, kliade han sig i skägget och gick sedan lugnt och stilla därifrån.

Magnus Natschki, 36, är försvunnen sedan en dryg månad tillbaka och i flera veckor har en man i 20-årsåldern suttit häktad misstänkt för att ha mördat honom.

Nu är de två.  

 

LÄS MER: Polisen tror att Magnus mördats – vädjar om tips

 

För en nästan jämnårig man som tidigare misstänkts för grovt skyddande av brottsling ändrades rubriceringen till att gälla mord, vid fredagens häktningsförhandling i Uddevalla tingsrätt.

Åklagaren Mats SällströmFoto: HENRIK JANSSON

Kliade sig i skägget

När mannen förts in i salen vände han ryggen mot åhörarna och kollade i stället åt andra hållet, mot domaren.

Han placerade huvudet i ena handen.

Senare kliade han sig i skägget.

Och han fick veta vad han nu är häktad för.

 

LÄS MER: Magnus misstänkte mördare flydde till Tyskla

 

Därefter gick han tillsammans med vakterna från Kriminalvården tillbaka till den transport som skulle ta honom i väg, bort från tingsrätten.

– Han var neutral, säger Mats Sällström.

Häktningsförhandlingarna genomfördes i Uddevalla tingsrätt.Foto: HENRIK JANSSON

Att han skulle ha mördat Magnus Natschki är däremot något som den mannen förnekar.

– Han förnekar brott och menar att det inte föreligger sannolika skäl för att han ska vara häktad, säger advokaten Erik Pousard.

Jägare hjälper polisen

Mats Sällström ville ha också en tredje man häktad för mord, men fick ett bakslag när tingsrätten bestämde att det är de gamla misstankarna om skyddande av brottsling som är aktuella i det fallet.

Magnus Natschki, 36.Foto: MISSING PEOPLE/PRIVAT

För polisen fortsatte samtidigt det intensiva sökandet efter Magnus Natschki.

Man har vänt sig till jägare för att få hjälp.

– De är ute på helger och jagar och ska vara observanta. Jag har fått några namn på personer inom jaktlag som jag har ringt och pratat med. All hjälp vi kan få är jätteviktig, säger Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens rotel för grova brott i Fyrbodal.

En man sitter häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling.Foto: HENRIK JANSSON

Totalt är fem personer misstänkta för inblandning i det hela.

– Jag tror att vi bör hitta honom (Magnus Natschki, reds. anm) snart, säger åklagaren Mats Sällström.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER