Jagad man ringde polisen – misstänks för våldtäkt mot barn

Publicerad

I helgen anmälde en minderårig flicka sexualbrott i Jönköping.

Polisen jagade under söndagen en utpekad man – under natten till måndagen hörde mannen själv av sig till polisen.

Mannen, som är i 50-årsåldern, sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn.

Våldtäkten ska ha inträffat inomhus under natten mot söndagen. Offret är en flicka under 15 år, meddelar polisen. En misstänkt gärningsman utpekades och anhölls under söndagen i sin frånvaro.

– Vi är i ett oerhört känsligt utredningsläge, sa Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen, till GT under söndagen.

Mannen, som är hemmahörande i Jönköpings kommun, ringde själv till polisen under natten mot måndagen och berättade var han befann sig.

Teknisk undersökning

"Gripandet gick lungt till", meddelar polisen på sin hemsida.

Polisen har genomfört teknisk undersökning på brottsplatsen och genomfört husrannsakan. Mannen har förhörts under måndagsförmiddagen.

Ärendet rubriceras som våldtäkt mot barn. Polisen lämnar inga fler uppgifter i ärendet på grund av utredningsläget.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER