Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag var sjukligt besatt av att följa mitt horoskop

Sofi Sjöström är numera ”nykter horoskopläsare”.
Det finns olika sätt att tolka horoskop på, skriver Sofi Sjöström. Foto: Shutterstock

För att vara en person som är skeptisk till spådomar, horoskop och annat jidder så är jag väldigt inkonsekvent, eftersom jag under ett halvår maniskt läste mitt horoskop och lät tarotkort styra min vardag.

Jag fattade inga viktiga beslut innan jag hunnit läsa horoskopet. Eller ja, jag läste flera stycken olika faktiskt! 

Dagligen.

Jag införskaffade olika stenar och kristaller för helande och magiska syften. Stenar som jag först renade och sedan programmerade. Det var Google som lärde mig hur den processen skulle gå till.

En av alla mina stenar var en rosenkvarts som är en av de vanligaste stenarna och kallas för kärlekens sten då den står för positiva energier och kärlek i alla former. 

Tanken är att man ska bära den nära hjärtat men att bära en rosenkvarts i ett halsband kändes inte riktigt som jag, så jag stoppade mina i BH:n. I ett halvår gick jag omkring med en BH full av stenar med olika betydelser, allt för att dra till mig mer positiv energi och kärlek och frigöra mig från det gamla. 

 

Jag hade nämligen precis innan denna besatthet blivit blixtförälskad och sedan dumpad utan att förstå varför.

Jag var helt säker på att vi var menade för varann och att det var ödet. Jag som aldrig ens trott på ödet!

Det finns en låt som jag starkt förknippade med den här mannen och den spelades konstigt nog på radion eller någon Spotifylista så fort han råkade vara i närheten eller på något vis hörde av sig och jag var övertygad om att det var universums sätt att förklara att han var min tvillingsjäl. 

Jag gick till och med till ett medium som jämförde min olyckliga förälskelse i den här mannen med rutten oxfilé. 

Hon frågade på riktigt, hur det kom sig att jag stod i en köttdisk och valde den ruttna oxfilén framför den färska när dom ändå kostade lika mycket.  

Hon berättade att om jag bara släppte taget om den där ruttna oxfilén som ändå inte hade nån plats för mig i sitt liv, så skulle jag möta en ny man och uppleva en annan sorts kärlek. 

 

Ingen himlastormande, utan en kärlek som skulle växa sig fram. En man som inte var lik någon jag tidigare mött! Han skulle vara envis som fan med mycket integritet. 

Där och då lät det förbannat tråkigt i mina öron, tänk er själva att säga de orden till någon som precis upplevt en sån där brusande förälskelse när man varken kan äta eller sova och det är konstant pirr i hela kroppen. 

Man kan säga att jag har varit sjuk. 

Sjuk-ligt besatt av horoskop och spådomar och annat jidder.

I dag är jag helt frisk. Nykter horoskopläsare skulle man kunna säga.

Förresten har jag träffat en snubbe, han är envis som fan med mycket integritet. 

Sofi Sjöström

Ålder: 39

Bor: Kalmar

Är mamma, butikschef och ”numera nykter horoskopläsare”.

Läsarkrönikorna är en sommarsatsning från GT där läsarna själva skriver en kolumn – åsikterna är skribentens