Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jackie Arklöv får inte sitt straff tidsbestämt

Nu har även Göta hovrätt sagt sitt om polismördaren Jackie Arklövs begäran om att få sitt straff tidsbestämt.

Nu har även Göta hovrätt sagt sitt om polismördaren Jackie Arklövs begäran om att få sitt straff tidsbestämt.

De går på tingsrättens beslut tidigare och säger nej till detta.

Göta hovrätt anser att straffvärdet är för högt.

Det var i juni i år som Arklövs begäran i Örebro tingsrätt avslogs. Han överklagade då till Göta hovrätt i Jönköping, som alltså nu också säger nej till att omvandla livstidsstraffet till ett tidsbestämt straff.

Arklöv blev känd för de uppmärksammade polismorden i Malexander där han tillsammans med sina kumpaner dödade de två poliserna. Han har varit frihetsberövad i 15 år för de brott han har begått, två mord, försök till mord, tre grova rån samt folkrättsbrott. Han sitter just nu på Anstalten i Borås.

Hovrättens dom

Hovrätten skriver i sin dom:

"Hovrätten delar tingsrättens bedömning att den brottslighet som Jackie Arklöv ådömts livstids fängelse för har ett mycket högt straffvärde. Med hänsyn härtill och till det förhållandet att Jackie Arklöv efter att ha avtjänat mer än 15 år av livstidsstraffet ännu inte prövats med egna permissioner samt den osäkerhet som enligt Rättsmedicinalverkets bedömning får anses råda kring risken för att han ska återfalla i allvarlig brottslighet, finner hovrätten att frågan om omvandling alltjämt är för tidigt väckt".

Senast den 22 oktober ska Jackie Arklöv ha lämnat in en överklagan till Högsta domstolen om han inte finner sig i hovrättens beslut.