Iskylan har Västsverige i ett kallt grepp Foto: Lennart RehnmanIskylan har Västsverige i ett kallt grepp Foto: Lennart Rehnman
Iskylan har Västsverige i ett kallt grepp Foto: Lennart Rehnman
Det kalla vädret fortsätter även i början av nästa vecka. Foto: Jan WiridenDet kalla vädret fortsätter även i början av nästa vecka. Foto: Jan Wiriden
Det kalla vädret fortsätter även i början av nästa vecka. Foto: Jan Wiriden
Under natten mot lördagen kryper temperaturerna ner igen mot 20 minusgrader och på de kallaste platserna, i Värmland. Foto: Jan WiridenUnder natten mot lördagen kryper temperaturerna ner igen mot 20 minusgrader och på de kallaste platserna, i Värmland. Foto: Jan Wiriden
Under natten mot lördagen kryper temperaturerna ner igen mot 20 minusgrader och på de kallaste platserna, i Värmland. Foto: Jan Wiriden

Iskylan behåller sitt grepp om Västsverige

Publicerad

Räkna med en helg med vargavinter. Under natten mot lördagen kryper temperaturerna ner igen mot 20 minusgrader och på de kallaste platserna, i Värmland, visar prognoserna ner mot 25 minusgrader.

– Det är klarare väder i Värmland än längre norrut och därför blir det också kallare här, säger Camilla Albertsen, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Jodå, det är bara att fortsätta svepa in sig i dun och ylle, för vinterkylan håller i sig. En högtrycksrygg över landet i kombination med kall luft från Ryssland gör att temperaturen stannar långt ner på minussidan.

På de allra kallaste platserna kan det krypa ner mot 25 minusgrader. Värmlänningarna får pälsa på sig ordentligt - där blir det som kallast.

– Det är klarare väder i Värmland än längre norrut och därför blir det också kallare här, säger Camilla Albertsen, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Under fredagen blir det soligt och fint väder i hela Götaland och temperaturen landar på mellan minus 10 och minus 15 grader under dagen. I södra delarna blir det kallast i inlandet och vid kusten mellan fem och åtta minusgrader.

Kallt även i nästa vecka

Under natten mot lördagen sjunker temperaturen återigen ner mot 25 minusgrader på de kallaste platserna.

Under lördagen så kommer det i stället in en del moln, men iskylan håller ändå området i sitt grepp. På söndag klarnar det upp igen och temperaturen ligger ner mot minus 15 grader i större delen av Västsverige,

Och än är det inte dags att hänga in de tjockaste vinterkläderna riktigt än, kylan hänger i även in mot nästa vecka.

– Det kalla vädret forsätter i början av nästa vecka, men i sydligaste Sverige blir det mildare på måndag med temperaturer på 2-3 plusgrader. Kylan är tillbaka på tisdag. Mot slutet av veckan, från torsdag, ser det ut som om vi får in mildare väder, säger Camilla Albertsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER