Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isabelle har sålt allt – ska cykla till Sibirien

Isabelle Hvittfeldt gör drömmen om att lämna vardagen bakom sig till verklighet. I September ska hon lämna Skandinavien för att cykla till Sibirien. Foto: PRIVAT
Isabelle hoppas att det finns någon galen person som vill hänga med henne på resan och söker nu en resekamrat. Foto: PRIVAT

Efter att livet vändes upp och ner bestämde sig Isabelle. Hon skulle ge sig ut på en cykeltur – till Sibirien. 

Nu söker hon efter en impulsiv kamrat som vill följa med på resan. 

– Jag är glad i att prata, så det kanske är en fördel om personen har hörselproblem, skrattar Isabelle Hvittfeldt. 

2016 kom allt på en och samma gång. Konflikten på arbetsplatsen eskalerade, kärlekslivet föll i kras, stora delar av lägenheten förstördes och läkarna misstänkte att hon hade cancer. Allt detta på endast ett par dagar. 

Det visade sig att hon inte hade cancer men för Isabelle Hvittfeldt, 31, blev det en väckarklocka. 

– Jag hade tappat mig själv totalt. Vem är jag utan jobbet? Vad tycker jag om?, säger Isabelle Hvittfeldt från Floda. 

– Jag har alltid drömt om att sälja av allting och se vart jag hamnar, säger Isabelle HvittfeldFoto: PRIVAT

Hon har tidigare varit ute och rest mycket, cyklat i Centralamerika och liftat från Kanada ner till Colombia. Men de senaste åren tog jobbet över helt. 

– Jag har alltid drömt om att sälja av allting och se vart jag hamnar, säger Isabelle Hvittfeldt.

För många stannar den drömmen där, men inte för Isabelle. Hon har nu gjort sig av med alla prylar och hyrt ut lägenheten för minst ett år framöver. 

Cykla till Sibirien

Hon ska ge sig ut på en cykeltur, en lång cykeltur. Från Skandinavien till Sibirien, vmed avstickare till Japan och Kazakstan. Det är en rejäl omväg, men hon hoppas att vara ute under minst ett års tid och ser fram emot att se platser hon aldrig besökt innan. 

– Jag gör den här resan för att stoppa mig själv från att bli utbränd. Lite för att hitta mig själv också. Det är som att jag har tappat bort mig själv i stressen, säger Isabelle som ska blogga om den långa resan. 

Självklart ska Isabelles cocker spanieln Kira med på resan. Exakt hur hon ska få plats på cykeln är oklart. Isabelle har hört av sig till flera verkstäder för att få hjälp med det problemet. Foto: Eriko Shibata

Resan är planerad att starta i september och nu söker Isabelle efter en kompanjon till det stora Sibirien-äventyret. Cocker spanieln Kira ska självklart med på resan – Isabelle är inte riktigt på det klara hur hon ska ta med sig Kira, helst skulle hon slippa att ha en vagn bakom cykeln. Det är också en fråga om vilka länder som Kira får hänga med in i.

– Det är inte ett alternativ att lämna henne i karantän i tre månader men jag överväger säkerheten först. Det här blir mer en livsstil än en semester, säger Isabelle. 

Isabelle tycker att det hade varit trevligt att dela äventyret med någon.

– Någon som är spontan och är lite äventyrssugen. Det viktigaste är att man kommer bra överrens, säger Isabelle Hvittfeldt. 

Inte berättat för mormor

Familjen och vänner har mottagit Isabelles planer med blandade reaktioner. Vännerna är inte förvånade. Mamma hoppas att hon inte ska resa själv. Mormor vet inte om det än.

 

Isabelle har tidigare varit ute på en cykelresa i centralamerika. Då var hon tvungen att avsluta efter en månad för att hinna till ett jobbmöte. Foto: PRIVAT

 

– Hon tycker ju att det är lite farligt att gå utanför dörren efter klockan sju. Jag  vet inte riktigt hur jag ska berätta det, säger Isabelle. 

Även om allt inför den stora cykelturen är Isabelle helt övertygad om att det kommer bli en upplevelse utöver det vanliga. 

– Det är säkert lite 30-årskris. Man är bara ung en gång, och nu är jag snart inte det längre. Man får passa på, helt plötsligt sitter man där och inte har chansen, säger Isabelle. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.