Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Inte oväntat - han är  kontroversiell i partiet"

TROR INTE PÅ MISSFÖRSTÅND. Daniel Poohl på tidningen Expo, som på tisdagen avslöjade att Patrik Ehn (SD) riskerar uteslutning, är inte förvånad. Foto: Foto: Expo

Patrik Ehn (SD) riskerar att uteslutas ur partiet och utreds internt.

Daniel Poohl, expert på högerextremism och chefredaktör på tidningen Expo som har avslöjat de interna dokumenten, tror inte att det rör sig om ett missförstånd.

– Han är en kontroversiell person i partiet så det är inte oväntat att han hamnar i den här situationen, säger Daniel Poohl.

På tisdagen avslöjade tidningen Expo att Patrik Ehn, Sverigedemokraternas starke man i Västsverige och Göteborg, nu är föremål för en intern utredning och riskerar uteslutning.

Redan 2010 blossade intern kritik mot Patrik Ehn efter att GT avslöjat att han under många år haft kontakt med ett högerextremt parti i Tyskland. Och enligt Daniel Poohl, expert på högerextremism och chefredaktör på tidningen Expo, har Patrik Ehn flera gånger varit föremål för diskussioner.

– Han har blivit utsatt för intern kritik tidigare, det har han absolut, säger Daniel Poohl till GT.

De anklagelserna som nu är riktade mot Patrik Ehn handlar om att han, enligt dokment från Sverigedemokraternas medlemsutskott, har ideologiskt avvikande åsikter.

– Man påpekar att han under flera tillfällen har uttryckt stöd för politiska grupper och politiska idéer som ligger lite mer radikalt än vad Sverigedemokraterna är, som är lite närmare den högerextremism som partiet ofta inte vill bli förknippad med, säger Daniel Poohl.

Kan det handlar om missförstånd, eller är det klart och tydligt att det handlar om ideologiskt avvikande åsikter?

– Det handlar om ideologiskt avvikande åsikter Och sen är det ingen hemlighet att Patrik Ehn tillhör traditionalisterna i partiet. Det har han många gånger markerat. De punkter som finns nu, jag tror inte att det handlar om missförstånd. Utan Patrik Ehn har på olika sätt sagt saker som han tycker. Och det finns uppenbarligen någon i partiet som tycker att det är problematiskt, säger Daniel Poohl.

Han är inte särskilt överraskad över att Patrik Ehn nu utreds internt.

– Han är en kontroversiell person i partiet så det är inte oväntat att han hamnar i den här situatione, säger Daniel Poohl.

Kommer han att kunna sitta kvar?

– Det är svårt att säga nu. Jag avvaktar där, det blir för mycket spekulation, säger Daniel Poohl.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!