Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inte längre livshotande
skadad efter knivattack

Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik Jansson

Tillståndet för den man i 45-årsåldern som under gårdagen var livshotande skadad efter knivattacken på en psykiatrisk vårdinrättning har förbättrats.

Skadeläget är nu allvarligt men stabilt.

Polisen inväntar nu att kunna förhöra de skadade och den misstänkte mannen, som enligt polisen är en man i 40-årsåldern.

Tre personer knivhöggs när en tidigare patient på en psykiatrisk vårdinrättning i Gamlestaden i Göteborg gick till attack under lördagen. Den misstänkte gärningsmannen skadade också sig själv med kniven och polisen tvingades skjuta mannen då han inte släppte vapnet när polis kom till platsen. Enligt polisen är den misstänkte en man in 40-årsåldern.

Två kvinnor och två män, varav en den misstänkte mannen, fördes till sjukhus. Inledningsvis handlade det om livshotande skador för en av männen.

De tre övriga hade skadeläget allvarligt men stabilt.

Allvarligt men stabilt

På söndagen har skadeläget stabiliserats för mannen med livshotande skador.

– Mannen i 45-årsåldern som under gårdagen hade livshotande skador har nu skadeläget allvarligt men stabilt. Samma sak gäller två andra medan en av kvinnorna har skadeläget stabilt, säger Sofia Lindqvist vid Sahlgrenskas pressjour.

Det var både personal och patienter som skadades när den misstänkte mannen besinningslöst gick loss med kniven på mottagningen. Under söndagen fortsätter den polisiära utredningen.

– Vi kommer givetvis att höra de personer som vårdas på sjukhus så fort deras tillstånd tillåter det, sen är det möjligt att det finns fler förhör att göra under söndagen, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Ett av offren, en kvinna i 30-årsåldern, har hörts av polis. Nu återstå alltså en kvinna och två män, där den misstänkte är en av männen.