Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Intagen man döms – hostade på ett brev

Brå:s statistik över anmälda brott ger en överblick av inflödet av ärenden till Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Tullverket och Ekobrottsmyndigheten. Det är alltså inte samma sak som faktiskt begångna brott.
Foto: JONAS ENG

En 29-årig man som avtjänade ett straff på Kumlaanstalten i fjol döms för att ha ofredat en åklagare – genom att hosta på brev som han visste att åklagaren skulle läsa. 

I breven hävdade mannen att han var smittad med covid-19, skriver Göteborgs-Posten.

– Jag känner stor oro för att kunna bli smittad av corona, har åklagaren sagt i förhör.

Breven skrevs till 29-åringens häktade vänner, som liksom han själv är medlemmar i ett kriminellt gäng i Bergsjön i Göteborg. Mannen skickade breven till häktet där de på grund av restriktioner lästes igenom av åklagare för godkännande.

Till åklagaren. Jag har corona och jag hoppas du blir smittad när du läser detta. Hostat klart på brevet”, skriver mannen i brevet och har ritat en mun som skrattar.

29-åringen hävdar att det hela var ett skämt och att han inte ens hade covid-19 vid tillfället. Han döms till 40 dagsböter om 50 kronor för brevskrivandet, som rubriceras som ofredande.

Den intagne mannen medger att han skrivit breven, men menar att han inte förstått att det kunde vara något brottsligt.

– Det var en rolig grej, det var inget jag menade med det. Jag hade inte corona och hur ska man ens kunna bli smittad av ett brev, man måste väl ändå tänka lite logiskt, säger han i förhör enligt Göteborgs-Posten.

SE MER:

Kumla störst med 420 platser.