Insamling startad
för dömd pappa

Mannen mötte i en Ica-butik den man som sexuellt ofredat hans dotter.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP
Han slog till förövaren och dömdes för misshandel. OBS: Bilden är från en annan butik än den i det aktuella fallet.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Mannen mötte i en Ica-butik den man som sexuellt ofredat hans dotter.

Han slog till förövaren och dömdes för misshandel.

Nu pågår en insamling på Facebook där pengarna ska täcka böter och rättegångskostnader, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

En man som handlade i en Ica-affär i Skara mötte där en annan man som flera år tidigare sexuellt ofredat hans dotter. Mannen blev arg och slog till förövaren inne i butiken.

Händelsen inträffade i augusti förra året och har nu fått sitt rättsliga efterspel. Mannen som är i 45-årsåldern har nu dömts för ringa misshandel till dagsböter på totalt 10 800 kronor. 

Efter att domen blivit känd för allmänheten har nu har en insamling startats på Facebook till förmån för den dömde mannen, skriver Skaraborgs Läns Tidning. De insamlade pengarna ska enligt tidningen gå till den dömde mannens böter och rättegångskostnader.

"Mannen gjorde fel"

Initiativtagaren till insamlingen säger sig vilja stötta pappan, men förklarar samtidigt att han tycker det är fel att "gå runt och slå folk på käften".

– Alla förstår att han har gjort fel, men ibland får man ställa upp för  en solidaritetssak, säger han till Skaraborgs Läns Tidning.

Initiativtagaren menar att det är förståeligt att det brast för mannen när han sprang på förövaren i affären.

Många har engagerat sig i insamlingen och efter några dagar hade 100 personer  samlat in 13 000 kronor.

Enligt Skaraborgs Läns Tidning ska den dömde pappan vara mycket tacksam för insamlingen och att familjen nu kunnat sova gott för första gången sedan händelsen.


Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android