Ingvar är tillbaka i sitt pigga skick. Foto: Lennart RehnmanIngvar är tillbaka i sitt pigga skick. Foto: Lennart Rehnman
Ingvar är tillbaka i sitt pigga skick. Foto: Lennart Rehnman
Bingolotto-vikarie Leif "Loket" Olsson, 75. Foto: STELLA PICTURESBingolotto-vikarie Leif "Loket" Olsson, 75. Foto: STELLA PICTURES
Bingolotto-vikarie Leif "Loket" Olsson, 75. Foto: STELLA PICTURES
Ingvar Oldsbergs hälsa: ett glädjebesked. Foto: STELLA PICTURESIngvar Oldsbergs hälsa: ett glädjebesked. Foto: STELLA PICTURES
Ingvar Oldsbergs hälsa: ett glädjebesked. Foto: STELLA PICTURES
Ingvar och Maria. Foto: HENRIK JANSSONIngvar och Maria. Foto: HENRIK JANSSON
Ingvar och Maria. Foto: HENRIK JANSSON

Ingvar Oldsbergs pik till "Loket" – efter beskedet

Publicerad

Ingvar Oldsberg, 72, har nåtts av glädjebeskedet. Hälsan är bättre än på över ett och ett halvt år.

Nu tar han tillfället i akt – och skickar en passning till sin Bingolotto-vikarie Leif "Loket" Olsson, 75.

– Nä du, Loket. Nu behöver du inte hoppa in mer för mig. Ingvar är friskare än på 1,5 år, säger han.

Ingvar Oldsbergs hälsa har länge varit sviktande och en tyngd för honom vad gäller framträdanden i tv. Sedan han satte in sin pacemaker i februari förra året har vid flera tillfällen vikarier fått täcka upp för honom i Bingolotto-stolen. Däribland Göteborgsprofilen Leif "Loket" Olsson, 75.

Så sent som i onsdags framkom det att den nyblivne 75-åringen kunde bli aktuell för tv i höst.  

– Ingvar har ju varit lite dålig så jag har sagt att jag kan hoppa in. Vi får se hur det blir, sa "Loket" då.

Men nu kommer svaret. 

– Det blir inte så många jobb i höst Leif. Ingvar är frisk nu, säger Oldsberg till GT.

"Nyttan är borta"

Bakom glädjebeskedet från Ingvar Oldsberg ligger veckans läkarbesök på Sahlgrenska sjukhuset. GT har tidigare kunnat rapportera om den krånglande och problemfyllda pacemakern som han har inopererad i bröstet. Den kollades i veckan.

– Det gick väldigt bra. Jag kunde uppvisa de bästa resultaten hittills, säger han.

Enligt Ingvar själv handlar det i grund och botten om det här: pacemakern sitter inopererad för att hjälpa hjärtat när det på egen hand slår för få slag i minuten. Under det senaste läkarbesöket kunde man se att apparaten inte längre går i gång, då hans hjärta klarar av att slå rätt antal slag av sig själv.

– De här värdena pekar på att jag inte behöver den längre. Hela nyttan med pacemakern är borta. Nu har jag de absolut bästa värdena sedan februari 2016, säger han. 

Kan bli aktuellt att ta ut den

Fram till sommaren ska Ingvar leva på som vanligt – därefter ska nya tester göras. Han berättar om sin förbättrade hälsa:

– Jag och Maria är ute och går tre, fyra kilometer om dagen nu och hemma försöker jag köra på träningscykeln en gång om dagen. Det har jag kanske till och med intensifierat lite nu.

Beroende på vad för värden han kommer att kunna uppvisa i augusti – är han intresserad av att få bort sin pacemaker.

– Nu avvaktar jag under sommaren. Om det fortsätter så här tror jag nog att vi alla är ganska överens om att eliminera pacemakern, säger han.

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER