Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingvar Oldsbergs kamp: ”Jag är handikappad”

Det här är Ingvar Oldsberg.
Ingvar Oldsberg i en tidigare intervju med Expressen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad på semester i Kapstaden i Sydafrika. Foto: TORBJÖRN SELANDER

Tv-profilen Ingvar Oldsberg, 74, kan inte gå till följd av diskbråck och artros.

Han vill opereras för sina problem – men säger till Aftonbladet att ingen läkare vill ta sig an honom av rädsla för riskerna.

– Min tes är att de är överdrivet rädda och det av den anledningen att de ser löpsedlar framför sig; ”Vi lyckades inte och Ingvar Oldsberg dog”, säger han till tidningen.

I höstas berättade GT att programledare Ingvar Oldsberg tvingats skjuta på en ryggoperation då han var tvungen att först byta ut sin pacemaker

– Jag har ett antal operationer som väntar. Ryggen skulle opererats i augusti, men läkaren sa att det var så komplicerat att vi måste göra en magnetröntgen först. Och för att kunna göra den måste min pacemaker bytas ut. Annars blir det för riskabelt, jag måste ha en pacemaker som är kompatibel, har läkarna bestämt, sa Oldsberg då.

Magnetröntgen genomfördes i januari. Oldsberg berättar för Aftonbladet att den visade ett ”glapp i ryggrader” som sannolikt beror på att en disk har brustit och att han fått en förskjutning i ryggraden. 

Kan inte gå

Han har sedan en längre tid också brottats med artros i båda höfterna, något som han också vill åtgärda med operation.

– Sen har jag mina gamla problem med höfterna, det blir en eller två operationer för att få ordning på dem. Det kommer efter ryggoperationen, sa han till GT i höstas.

Komplikationerna gör att Oldsberg inte kan gå längre än 10-15 meter i taget. Han beskriver att han och fästmön Maria Sandeblad, 57, fått ställa in semesterresor och att han själv har fått ställa in planerade jobb på grund av tillståndet.

Han säger att han har haft kontakt med ett stort antal kliniker i Göteborgsområdet, men att ingen vill operera honom på grund av riskerna.

– Min tes är att de är överdrivet rädda och det av den anledningen att de ser löpsedlar framför sig; ”Vi lyckades inte och Ingvar Oldsberg dog”, säger han till Aftonbladet.

Oldsberg sneglar mot Beligen

Ingvar Oldsberg är besviken och irriterad.

– Jag är handikappad, jag kan inte göra någonting. Det skulle blivit en tv-serie nu under våren, men det gick inte.

Nu överväger Ingvar Oldsberg att vända sig utomlands för att få vård, sedan han hört att skådespelaren Stefan Sauk åk till Belgien för att operera höften.

– Jag tänkte när jag läste om Sauks operation att jag ska kontakta sjukhuset i Belgien. Jag tar höfterna i ett första läge och när jag ändå är nere och träffar dem så tar vi nästa problem och de får röntgenbilderna och utifrån det så finns det säkert någon som kan åtgärda mitt ryggproblem, säger han till Aftonbladet.