Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingvar Oldsbergs bil exploderade på vägen

"Jag ringde omedelbart och beställde en ny. Nja, ny och ny, den som jag får köpa under torsdagen har "bara" gått 30 000 mil..." säger Oldsberg. Här tillsammans med bärgaren Nils Olof Falk.

BILD I STORE

"Bingolottos" nya profil Ingvar Oldsberg, 69, var ytterst nära att rammas av en långtradare när motorn i hans bil plötsligt exploderade på motorvägen.

– Det smällde till och sedan satt jag i en dimma och tänkte "nu kommer långtradaren, nu kommer långtradaren", säger Oldsberg till Expressen.

Nu är bilen på skroten – och under torsdagen tvingas han köpa en ny Alfa Romeo.

Ingvar Oldsberg har bråda dagar just nu.

Det är inte bara direktsändningen av "Bingolotto" på söndagarna – han är flera dagar i veckan ute bland idrottsföreningar och gör PR för lottförsäljningen.

– Föreningarna har ju en fantastisk chans att tjäna pengar, till exempel till sin ungdomsverksamhet, säger Oldsberg.

På onsdagen var han i ett sådant ärende i Båstad.

– Jag skulle på aftonen köra hem till Göteborg och låg på motorvägen när något under motorhuven plötsligt exploderade med en kraftig knall – sedan satt jag plötsligt i en tjock, vit Lützendimma och jag såg ingenting. Jag blev livrädd eftersom det var mängder av långtradare som forsade förbi. 

– Jag tänkte att jag måste försöka komma åt sidan och lyckades på något konstigt sätt göra det, men då satt jag ned hjärtat i halsgropen och väntade på att någon långtradare skulle köra på mig, säger Oldsberg.

Redo för skrotning

Han tog sig snabbt ur bilen, det hade han lärt sig att man alltid ska göra efter ett haveri på en väg.

– Jag ringde efter bärgaren Nils Olof Falk som tog mig till Valters skrot i Varberg – samma ställe där Björn Hellberg och jag var och spelade in "Sverigequizen" för TV4 för två månader sedan. 

Där konstaterades att Oldsbergs 14 år gamla Alfa Romeo, som gått 30 000 mil, var redo för skrotning.

– Jag ringde omedelbart och beställde en ny. Nja, ny och ny, den som jag får köpa under torsdagen har "bara" gått 10 000 mil...