Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingvar Oldsberg om livet just nu

Ingvar Oldsberg.
Ingvar Oldsberg är en av Sveriges främsta TV-personligheter som med stor proffsighet ger sig in i rollen som underhållare, reporter, intervjuare eller kommentator. Alltid med en god portion underfundig humor.
På ett oefterhärmligt sätt sprider han kunskap och glädje vilket gjort varje framträdande till en succé, inte minst under EM i friidrott. Årets Göteborgare 2006 är Ingvar Oldsberg som i decennier hållit sig på spåret och det är ingen tvekan om att hjärtat och centralstationen finns i väster."
Oldsberg för närvarande
Var bor du mest? - I min lägenhet i centrala Göteborg. Sommartid mycket på Baldersnäs Herrgård där jag har ett rum. Vad jobbar du med just nu? - Med "På spåret" som bara går och går. Jag äger och driver Baldersnäs herrgård i Dalsland. Jag äger Oldsbeach , men har arrenderat ut det. Jag är precis klar med en pilot för ett magasin med nyheter, mat och hälsa samt intervjuer som är tänkt sändas på Solkusten och Costa Brava i Spanien. Hur ser din familj ut i dag? - Jag har fyra före detta livskamrater. Det är Laila, Monica, Gunilla och Pauline. Sedan har jag tre barn. Staffan, 38 och Karolina, 31, med Laila och Viktoria, 17 med Gunilla. Hur är det med hälsan... - Hälsan är bra. Bara bra. Jag motioner på löpbandet i lägenheten. Att ta sig utomhus, till Skatås och springa skulle bli ett projekt. Det tar tid att ta sig dit. Jag måste stanna och prata med alla jag möter på vägen dit och i spåret. Det skulle ta timmar i anspråk. .... och kärleken - Jag är singel. Jag har ingen fast relation nu. Men träffar givetvis personer av det motsatta könet. Och jag jobbar ihop med Pauline Wood dagligen, men vi har inte varit ett par sedan 2004.

FAKTA/ Ingvar Oldsberg, 61.

Aktuell: Årets göteborgare 2006. Intressen: Politik, historia, geografi. Fritidsintressen: Mitt arbete är både jobb, semester och fritid. Att få jobba med och träffa människor av olika karaktärer och bakgrunder och för lära sig en massa under den resan och dessutom få betalt är anmärkningsvärt. Tre favoriter bland de egna programmen: "Tipsextra", "På spåret" och "Oldsberg för närvarande".
Årets Göteborgare tycker till om
... en ny Älvförbindelse - Det behövs ytterligare en tunnel under älven. Och varför inte en gång- och cykelbro mellan operan och norra älvstranden. Det skulle göra stadsbilden gott. ... vem som ska efterträda Göran Johansson - Göran Johansson själv. Det finns ingen bättre. Han är outstanding. Man måste alltid vara den man är oberoende av vilken position man för tillfället har i livet och inte ändra sig i olika lägen. Det är han en utmärkt företrädare för. ... att Vi kan glömma ett friidrotts-VM till Göteborg 2011 eller 2013- För mig är det fullständigt ofattbart att inte staten, med Reinfeldt som statsminister, oberoende vad han säger i en regeringsförklaring, inte går in och garanterar 245 miljoner kronor. Till och med en i ekonomiskt hänseende amatör kan se att utfallet av intäkterna i form av skatter, moms och hotellgästnätter vida överstiger garantibeloppet. ...att fotbolls-EM 2008 sänds i TV4 och Canal Plus - Tiderna förändras och det här ligger i tiden. Jag minns när vi tappade Tipsextra till fyran 1995. Tiderna är förbi när vi kan kräva att SVT hela tiden ska kunna konkurrera på en alltmer hårdnande ekonomisk marknad. Men det är klart att ett public serviceföretag måste ha så mycket som möjligt av publiksport. Jag tycker det är torftigt att vi missar så mycket daglig fotboll i SVT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!