Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingrid Alexandras succé under nationaldagsfirandet

Prinsessan Ingrid Alexandra gjorde succé i sin nya folkdräkt, menar kungaexperten i norska Dagbladet.
Foto: Lise Åserud / POOL / TT NYHETSBYRÅN
Efter saluten klockan 12 var det dags för hela kungafamiljen att tillsammans md folket sjunga nationalsången.
Foto: Lise Åserud / POOL / TT NYHETSBYRÅN

Den norska nationaldagen brukar firas ordentligt med pompa och ståt. 

Årets 17 maj blev precis som förra året en mer avskalad variant. 

Men prinsessan Ingrid Alexandra, 17, gjorde stor succé. 

– Prinsessan hade ett stort leende och var väldigt engagerad i att prata med människor, säger kungaexperten Caroline Vagle till Dagbladet

Den norska kungafamiljens firande av nationaldagen livesändes under måndagen och kunde följas av alla som på grund av pandemin inte kunde vara ute och fira som vanligt. 

Dagen började vid prins Haakon och prinsessan Mette-Marits residens Skaugum, i Asker utanför Oslo. Delar av kungafamiljen åkte därefter runt till olika delar av närområdet för att hälsa på invånarna. 

I centrum stod prinsessan Ingrid Alexandra, som enligt den norska kungaexperten Caroline Vagle, hade en dräkt hon inte synts i tidigare.

– Wow, så bra! Prinsessan Ingrid Alexandra strålade verkligen i den vackra dräkten, säger Caroline Vagle till norska Dagbladet.

Prinsessan var engagerad 

Enligt kungaexperten gjorde prinsessan ett bra och engagerat intryck när hon tillsammans med de andra i familjen mötte upp alla de norrmän som samlats utanför familjens hem.

– Prinsessan hade ett stort leende och var engagerad i att prata med de olika människorna som hade samlats utanför Skaugum. Hon visar att hon trots sin unga ålder har lång och god erfarenhet av sin ”bransch”, säger Caroline Vagle. 

Även kung Harald och drottning Sonja besökte olika platser i Oslo för att hälsa på invånarna, någonting som anses extra viktigt nu när stora folksamlingar inte är möjligt. 

Firandet avslutades efter att saluten skjutits klockan 12. Då sjöng kungafamiljen nationalsången från slottsbalkongen tillsammans med det norska folket.

Se också: