Ingrid Wassberg, 65, hittade ormen på balkongen. Foto: Anders Hanson/Nya Wermlands-Tidningen och Privat
Ingrid Wassberg, 65, hittade ormen på balkongen. Foto: Anders Hanson/Nya Wermlands-Tidningen och Privat

Ingrid, 65, hittade boaorm - på sin balkong

Publicerad
Uppdaterad
- Det var så hemskt - jag blev som förstenad.
Så beskriver Ingrid, 65, mötet med den ofrivilliga gästen på balkongen - en tre meter lång boaorm.
Det var måndag morgon och Ingrid Wassberg satt och tittade på tv när hon såg att det började regna ute. Hon gick ut för att ta bort dynorna från stolarna.
– Jag var ute och grejade på balkongen och var på väg in när jag tittade ner på golvet och fick se något som inte skulle vara där. Det var något som stack ut.
Hon granskade avvikelsen, tittade flera gånger för att försäkra sig om att hon inte såg i syne. Det gjorde hon inte. Det var en tre meter lång boaorm som kurade ihop sig under balkonbordet intill väggen på balkongen.
– Jag blev som förstenad. Sedan gick jag in fort som attan och stängde dörren. Så här kan jag inte ha det, tänkte jag. Tre meter lång var den – den var väldigt stor, säger hon.

Hämtade kameran

Hon gick runt i lägenheten. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra. Sedan vågade hon sig ut på balkongen igen.
– Jag smög ut sakta för att se om den hade rört sig men den låg helt stilla. Jag böjde mig ner och tittade på den och där låg den och mådde, hade det gött i värmen och i lä.
Hon gick in igen och hämtade en kamera. Hon ville ha fotobevis om den skulle försvinna.
– Sedan ringde jag polisen och de kom efter ett tag, hela fyra stycken.
Men de var till föga hjälp för den 65-åriga Ingrid. I två timmar stannade de utan att röra ormen. De väntade på en ormexpert innan de vågade avlägsna den från balkongen.
– Gårdagen var inte rolig. Jag tackar gudarna att det regnade igår hade fint väder hade jag satt mig där den hade haft sitt huvud. Då hade den nafsat på mitt ben.

"Hade ljuset och musik på under natten"

Hur ormen hamnade på hennes balkong vet inte Ingrid. När polisen knackade dörr i huset och frågade om någon saknade den tre meter långa reptilen ville ingen veta av den. Men Ingrid tror att det är någon i huset som är dess rättmätige ägare.
– Troligen är det någons i huset. En orm klättrar inte upp på andra våningen. Den måste ha kommit från en som inte vill erkänna att det är hans.
Livet efter mötet med ormen har varit svårt för Ingrid. Hon är rädd att fler ormar har rymt från sin ägare.
– Jag hade ljuset och musik på under natten. Det har inte blivit mycket sömn. Tänk om den var hungrig och vad som skulle ha hänt då?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER