Inga framsteg efter Tynneredsskottlossning

Publicerad

För över en vecka sedan släpptes den 18-årige man som häktades för skottlossningen i Tynnered i början av augusti på fri fot.

Och någon ny misstänkt för mordet har polisen inte.

– Jag bedömer att detta ärende är tillbaka på spaningsstadiet, säger åklagaren James von Reis.

I torsdags förra veckan släpptes den 18-årige man som den 7 augusti greps i Bandidos klubblokal vid Marieholmsgatan. Men brottsmisstanken mot 18-åringen sjönk efter utredningsarbetet som gjordes under tiden som han satt häktad.

– Han är inte helt avförd, men det är inte mycket till misstanke i dagsläget mot honom, säger James von Reis.

Tillbaks på ruta ett

Polisen är i stället tillbaka på ruta ett, och åklagaren bedömer det som att utredningen återigen är tillbaka på spaningsstadiet. Och någon ny misstänkt finns inte.

– Det finns inte någon misstanke mot någon viss person, med särskild styrka på något sätt.

Men finns det någon slags misstanke?

– Ja, det gör det ju alltid i sådana här utredningar, vi har ju lärt oss ganska mycket om det här brottet i samband med det intensiva utredandet som var i samband med att vi hade en person häktad här. Så att visst finns det personer som kan utpekas, men vilka det är och varför kan jag förstås inte kommentera, säger von Reis.

Skjuten i huvudet

Det var den andra augusti som ett antal skott avlossades in i en parkerad bil. En 20-årig man fick mycket svåra skador efter att han träffades i huvudet. Han avled senare på Sahlgrenska sjukhus. En annan man, också i 20-årsåldern träffades, och klarade sig med lindrigare skador.

Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER