Industribyggnad i brand – explosionsrisk

Publicerad

En industribyggnad i Glommen norr om Falkenberg började brinna på fredagsmorgonen.

På grund av explosionsrisk fick räddningstjänsten backa undan och låta fastigheten brinna ner.

– Det finns gasflaskor i byggnaden, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten väst.

Räddningstjänsten fick larm om branden i Glommen i Falkenbergs kommun strax före klockan åtta på fredagsmorgonen.

– Det brinner kraftigt och är en fullt utvecklad brand. Det brann rejält redan när vi kom till platsen och branden har ökat i omfattning sedan dess . Den är inte under kontroll, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten väst, vid niotiden.

Det ska finnas gasolflaskor i industrifastigheten och det råder därför stor risk för explosion.

Brandmän får backa undan

– Därför har räddningsenheterna beslutat att backa undan. Antingen får vi försöka vattenbegjuta från skyddad plats eller bara låta det brinna ner, säger Andreas Karlsson.

Omkring 25 brandmän från Varberg och Falkenberg arbetar med branden.

Kustvägen mellan Olofsbo och Glommen har spärrats av helt för trafik och enligt räddningstjänsten kommer den att vara stängd närmsta dygnet.

"Låter det brinna ner"

Polisen har inga uppgifter om att någon person ska vara skadad.

– Vi är på plats och bevakar och låter det brinna ner, på grund av byggnadens konstruktion och de här gastuberna. Vi har haft ett gynnsamt läge vad gäller röken. Vi har även fått hjälp uppifrån med släckningen. Det har regnat, säger Åsa Eriksson, kommunikationsstrateg vid räddningstjänsten väst.

Räddningstjänsten räknar med att ha personal på platsen under det närmaste dygnet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER