Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Indiska Mahindra kan dra sig ur Saab-affären

Foto: Elizabeth Dalziel

GM försöker aktivt stoppa fortsatt tillverkning av Saab-bilar. Den tolkningen gör indiska spekulanten Mahindra, som nu överväger att dra sig ur affären.

Det indiska bilföretaget Mahindra & Mahindra är en av intressenterna till att köpa Saab Automobiles konkursbo. Så sent som i slutet av januari var representanter från företaget på plats i Trollhättan för att besöka Saab-fabriken och träffa konkursförvaltarna.

Men nu kan Mahindra vara på väg att dra sig ur affären, rapporterar Dagens industri enligt Di.se. Orsaken? GM:s hårda motstånd.

Motarbetar aktivt

Mahindra tolkar den amerikanska biljättens motstånd mot att släppa sina tekniklicenser som att GM aktivt vill stoppa fortsatt tillverkning av Saab-bilar.

"Det blir svårt för både oss och andra bilföretag att ta över Saab om inte GM är samarbetsvilligt", säger en person på bolaget, enligt tidningen.

Kan säljas i delar

Sedan tidigare har kinesiska Youngman lagt ett miljardbud på Saabs konkursbo, men det budet är enligt Dagens industri enbart indikativt. Enligt tidningen blir det allt troligare att Saab kommer att säljas i flera delar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!